12 Ocak 2021

the 100 s07e08:

 Anaconda 

--- spoiler ---

.şepırt abimizi gördük demiştim. gerçekten de öyleymiş. adamlar geçmişte bir bölüm göstermişti. bugünlere kadar bu olayı beklemişler ya da işte kafalarına göre tamamladılar. esasında bu dizinin hikayesi dünyaya inen yüz veledin hikayesi yerine bu abimizin hikayesi olsa daha iyi olurmuş.

.adam dünyanın sonunu görüp sığınaklar yapmış, üstelik bunu yaparken sığınağa gezegenler arası yolculuk edebileceği bir alet getirerek yapmış. nasıl bir öngörüyse artık...

.amma velakin kızı buna karşıymış. her şeye karşıymış. kızının uydurduğu dil ve baş kaldırışı şeklinde dizinin hikayesi belirlenmiş olmuş. yapay zeka ile tanıdığımız kadın da ilk başta radyasyona uygun kanı üretmiş, yapay zeka yüzünden geçidi çalışır hale getirmiş sonra da kazığa oturtup yakmışlar.

.yani şepırt arkadaş ve salak oğlu dünyanın sonunda bir şeyler becerme kafasından tarikat kafasına geçmişler. bu tarikat olayını daha önce görmüştük sanki ama detayları bilemiyoruz. şimdi uğraştığımız tipler bunlarmış. evrenin sonuna geldik ama yine aynı tiplere geldiler.

.clarke geçen bölüm bu arkadaşa haber verilmişti. koştu geldi, meğer clarke'ın kafasında bunun kızı varmış. o olayın bağlantısını da çok hatırlamıyorum. clarke'ın kafaya diğer kız bağlanınca hepsi mi bağlanmış oldu nedir? bunun bağlantısını hatırlayamadım kusura bakmasınlar.

.kızı kafasındaymış. babasına karşıymış. tüm olayları kendisi yapmış. sığınaktan kara kanla kaçışı sağlamış. babası da annesini dışarı atmış. öldü mü ölmedi mi bilemiyoruz. kara kan olmadan yaşayamaz diyorlar ama adam sadece dünyadan kurtulmak için kara kanı kabul etmemiş. e sonunda dünyayı zaten yok ettiler. üstelik iki kez diyorlar ya, şepırt bilmiş yani. hala neyin derdindeler anlamıyorum.

.sonunda anlaşmaya varamadılar. arkadaşlarını istedi. arkadaşları da onlardan olmuş. beyinleri mi yıkanmış ne olmuş bilemiyorum ama bölüm de burada bitti.

--- spoiler ---