10 Ocak 2021

the 100 s07e07:

 The Queen's Gambit

--- spoiler ---

.aksiyonlu diyorduk. bölüm sonuna kadar dialoglardan gitti. en son clarke geldi, sonra şeppırt abimizi gördük. bu tipi dizide daha önce görmüş müydük? imdb'den aratınca bir tane bölümde çıktı. üç dört sezon önce bir alakası var mı? bakalım anlatacaklardır herhalde. abimizi de bir sürü dizide izlemişiz, say say bitmez.

.bunları şifre bulundu mu diye kalkıyor. nasıl bir medeniyet kurdularsa biraz saçma geldi bana. o kadar teknoloji ilerlet ama vampir gibi takıl, olacak iş mi?

.octavia ekibi gabriel salağı yüzünden bu tiplere katılmış oldu. diyoza ve anası ile muhabbeti de çok bayıltı. echo'nun yüzünü kesmesi de bayıktı. ulan kimle savaşacaksınız peki? onu sordular mı? bir savaştan bahsediyorlar, dünyada az bir insan kaldı ama hala aynı geyik.

.bölüm sonu clarke geçen bölüm sonundan buraya geldi. baştan doğru düzgün bakmış olsalar bir önceki bölümdeki olaylar zaten olmazdı, şimdi de böyle yaptılar. gabriel karşılayınca kimse kimseyi öldürmedi. adam da nasıl dönek bir arkadaşsa hemen ekibe katılmış.

.prime muhabbetinden çok sıkıldım. şimdi murphy'nin mal sevgilisi aileleri buluşturma diye bir şey çıkardı. ulan niye şimdi? ortalık bir sakinlesin, bir dur. esas sakallı eleman annesi iyi karşıladı ama pis baba boğmaya kalkınca babasını öldürdü ve olaylar gelişti.

.kumandanımız da kilitli kapılar ardından olayları yönetiyor. indra salağı bir gram bir şey yapamıyor. bölümde de yoktu. ortalık saçma sapan şekilde karıştı. güya taraf seçiyorlar, bilmem ne böyle gidiyor işte. olmayacak işler oluyor, hikayeler birbiri ile bağlantısız. bir de bellamy öldü diyorlar, tekrar hatıralarda gösteriyorlar. belli ki ölmedi işte.

--- spoiler ---