10 Ocak 2021

the 100 s07e06:

 Nakara

--- spoiler ---

.biraz şaka gibi olaylar ilerliyor. akış hızlı olunca keyifli ama bu ne lan? yabancı bir gezegene gidiyorlar. karlı bir yer. şak diye yakınlarda alet çıkıyor. bir tane insan ölüsü buluyorlar, artık kendileri de dalga geçiyor. insan her tarafta...

.hemen yakında diye mağaraya  giriyorlar, mağara değil de canlıymış. midesine girmişler. iyi güzel de pek yapamamışlar. hadi yaptılar diyelim, midesinde silahla ateş ederek mi eğittiler? yaratık niye bunlara izin verdi? onu hiç anlamadım. öncesinde raven'in kaskını yaratık parçalıyor. tam göremiyor ama bu sefer göremeden gitmeyeceğim diyor. öyle bir gerginlik derken geçiş yapıyorlar. haydin bakalım yeni gezegene, ver elini yeni dünyalar. arada da dram sıkıştırıyorlar. yok efendim insan öldürdüm de şudur budur.

.diyoza meselesi güzeldi. karıya işkence etmişler ama yılmamış. adamı hüpletip tam kaçarken hope ile karşılaşıyor. tam ağzını burnunu kıracaktı ki anasını çabuk seçti. bunlar da bardo'dan kaçabilecekken zenci eleman hepsini bayılttı. neye inanmadı? niye böyle yaptı anlamadım. o kadar da insan öldürdüler, hepsi boşa gitti. yüzey o kadar hayatta kalınabilir değilmiş de şudur budura geldiler. octavia'nın yeni aşığı ona yardım etmişti halbuki.

.artık merkez gezegenlerinde işler iyi gitmiyor. kumandan yok diye wankuru tiplerini idare edemiyorlardı. silahları da yeni mahkumlar çalmışmış. bir de karanlık kumandan olayı derken indra salağı az daha madiyi sürecekti, neyse ki ona zorlamadılar. kendisi iki dövüşüp güya ikna etti. tabii yeni kumandan gelince hepsine diz çöktürebilir. adamın olayı buymuş.

.gabriel'in çocukları tipleriniden arkadaşı bunu dövsün diye aldılar. haliyle dövemedi. bunu bilmiyorlar mıydı peki? elini kolunu bağlayıp güzelce dayak atabilirlerdi, onun yerine böyle bir şey yapmayı uygun buldular. adamın aklına girdi, buradan da olaylar çıkacak. gereksiz oldu ama russel yerine bu yeni tip çok daha iyi, benim takdirimi kazandı kendileri.

--- spoiler ---