3 Ocak 2021

the 100 s07e04:

 Hesperides 

--- spoiler ---

.hikayesi nereye gidiyor bilemiyorum. raven giysiyi iki dakikada çalıştırdı. hani biyometrikti? olabilir mi demişlerdi, koruma önlemi olmaması, en azından bir şifre olmaması falan çok saçmaydı ya neyse. hadi diyelim kırdılar şifreyi bu bilgilere de ulaşmaları zor olması gerekirdi. şak diye ulaştılar iyi güzel derken fazla hızlı dünya değiştirmeye başladılar.

.solucan deliği meselesine kıyafetsiz girmeleri de ayrı bir olay ya neyse hadi solucan deliğidir, hadi bir sürü dünya vardır. hepsine iyi güzel ama en başından beri nerde bu arkadaşlar? madem kontrol edebiliyorlar neden dünyaya gelip kurtarmamışlar? 

.hepsi dünyalı nihayetinde, kendi çaplarında bir din kurma olaylarına da gitmişler. bir tarafta prime denen tipler çıkmış. şimdi bu arkadaş da çoban mıdır nedir? o tarz bir şey.

.iki hikaye birlikte ilerledi ama russell olayını çabuk unuttular. clarke ve ekibi kıyafetleri bulunca olaylar hızlı gelişti. raven arada öldürdüklerini görüyor ama çabuk atlattı. hemen dünyaları keşfetmeye geçtiler. bu kadar ileri arkadaşları şak diye kandırmış oldular. görünmezlik teknolojisine falan sahipler yani düşün artık.

.hepsine yine tamam desek bile arkadaşlarımız nerde diye çoktan seçmeli gezegen testine giriyorlar. kafalarına göre bir tane seçiyorlar. ulan gezegen hakkında en azından soğuk sıcak, şu bu diye bilgi bakılmaz mı? tamam süre kısıtlıydı ama aşırı saçma oldu. buzlu bir gezegene geçtiler, hemen bu gezegeni geçelim dediler ama alet nerde? bunu da düşünmemiş olmaları çok saçma oldu.

.diğer tarafta beş yıl geçti. mekandaki deli abimizi ikna ettiler. saçlar başları toparladılar. meğer adam askermiş bunları eğitti falan ama kimseyi öldürmeden çıkış yapacaklarına inanması baya saçmaydı. echo denen yine vahşiliğini konuşturdu. diğerlerini öldürdü. elemanı burada bıraktılar. yazık ettiler. ikilem olarak güzel ama yine de bu kadarına kanması çok saçmaydı. adamı da tatilde dinlenmedi diye buraya yollamışlar. israiloğulları mıdır nedir anlamadım, nasıl tipler gelecek bakalım.

--- spoiler ---