12 Aralık 2020

westworld s03e08:

 Crisis Theory

--- spoiler ---

.sezon finaline iki bölüm birden vermişler. böyle bir standart var ama ikiye bölüp izleyince istedikleri gibi olmuyordur. bunun yerine devamı gelecek şekilde bıraksalar da olabilir ya neyse işte.

.toparlayamayacakları belliydi. pek beğenmedim. bu kadar efsane diziye zaten hiç yakışmadı. dolores kendini feda etmiş oldu. onu bile çok daha iyi yapabilirlerdi. o da hiç olmadı. sonra zaten bir tanesi kalmış diye geri getirirler. boş yere feda muhabbeti yapmasınlar.

.bu yeni tip niye önemli diye geldiler. niye önemliymiş? onun açıklaması da çok saçmaydı. bu robotlarla vakti zamanında antreman yapmışlar. askeri operasyonlar falan yapılmış. tatbikat mı denir neyse artık. sonra kurtardıklarımızın tadına bakalım falan demişler. bu eleman da karşı çıkmış. mevzu bundan ibaretmiş. bu ne lan? bağlantıyı buradan kurmaları çok basit geldi.

.bu eleman insanlığın sonuna sebep olacaktı. güya dolores böyle yapmak istiyormuşmuş. böyle demişlerdi. sonra insanları özgür bırakmak istiyor demeye getirdiler. bu da en kötü kısmıydı. baştan beri insanlar umrunda değildi. inandık mı?

.dolores kendini sisteme enjekte edince bilgisayar artık yeni elemana cevap verir hale geldi. diğeri de kulaklıktan tüm sözleri bilgisayar vasıtası ile söylüyormuş. onun muhabbet de ayrı komik oldu.

.maeve desen niye taraf değiştirdi? şimdi mi fark etti durumu? tam olaylar çıkmaza girdi, ninja oldu geldi. tarafını değiştirip yardım etti. o da olmadı. ne bileyim çoğu yer hiç olmadı.

.bir tek anahtarın bernard'da olması iyidi. dolores ve anahtar muhabbetinden sonra bu iyidi. sonra bernard'ın sanki tanrısını bulmuş gibi aydınlanıp yıllar sonra uyanması da ayrı bir güzel oldu. bunu sonraki sezona bıraktılarsa iyi güzel ama bilemiyorum nereye gidecek bundan sonrası.

--- spoiler ---