14 Aralık 2020

lucifer s05e01:

 Really Sad Devil Guy

--- spoiler ---

.eğlenceliler, güzeller ama hikayesi tamamen sallamasyon. şimdi bölüm sonu şaşırtmaca için iki tane lucifer falan mı yaptılar? bunu nasıl açıklayacaklar? chloe meselesini zaten açıklamamışlardı. şimdi bunlar birbirine aşık kalmış ama evrenleri farklı, zaman dilimleri farklı. uzaktan birbirlerinin hasreti ile yanıyorlar.

.lucifer işkencesi için bir tane siyahi arkadaşa geliyor. komik bir tip. ölüm döngüsü içindeki muhabbetler de komikti. iblis'in yüzsüz olması, lucifer'in tepkisi falan güldürdü ama madem öyle bu kadar zaman sen kendine l.a. olan başka bir cehennemlik bulamadın mı? şimdi şehri özlemişim falan diyor. gidip kendi halinde dava çözmeye falan çalışıyor.

.bir de kısa süreliğine iblisleri ölen kişi içine sokup mesaj gönderiyor. böyle bir ayrı dizi vardı. ölüler kısa süreliğine kendine gelip durumu anlatıyordu. bilmem ne daisy miydi neydi o dizi. onun tarzı olmuş.

.yani olmayan olaylar eklenmiş. bir polisiye hikayesi pek de kesişmeyecek şekilde kesiştirilmeye çalışılmış. bunlar pek olmamış. yeni bir şeyler yapalım demişler. bölüm sonu lucifer kesin gelir de dedik ama gelmedi gibi gösterdiler.

.yan konusu olan siyahi tipin ailesinden uzak kalmasını kendisi için açıklıyor gibiydi. ona bakıp kendisini anlattı. sonra sen de böylesin derken pat diye yine chloe kurtarıldı. lucifer zannettik ama değilmiş. kim bu peki?

.bir de zaman akışı meselesi de hiç olmadı yani eğer zaman akışı o kadar farklı ise aradaki zamanlar da çok uzun zaman gerektirir. onu falan hiç açıklayamadılar.

.maze falan komikti yine, chloe ile ilk ortak olmuşlar, sonra öpüşmeye çalıştı. eve'den sonra kafayı biraz sıyırmış. lucifer'den daha iyi ikili olduğu kesin.

.psikiyatrist bebek ile kafayı yemiş. dedektif duş da kişisel gelişime vermiş kendini malın teki olmuş iyice. amenadiel miydi, o da lux'un yeni sahibi olarak iyilik yapmaya çalışıyor. o da kafayı yemiş. lucifer yokken ortalık çok karışık yani.

--- spoiler ---