14 Aralık 2020

lucifer s05e02:

 Lucifer! Lucifer! Lucifer!

--- spoiler ---

.neyse ki bu lucifer 2.0 olayını çok uzatmadılar. yeni kötümüz michael oldu. kendisi lucifer'den daha kötüymüş. onun gölgesinde kalmış. en büyük korkuları soran bir arkadaşmış. supernatural evrenine göre biraz ters ama yine de olsun. orada da fazla iyi olduğu söylenemez ama burada saf kötülük olması komikti.

.lucifer yerine geçme olayı biraz bayacak diye korktum, yani uzatsalar bayacaktı. neyse ki iki bölüm tuttular. tabii göklerde luci cehenneme döndü diye sevinmeler, popüler olmalar da ayrı komik hikaye ama elemanın buna içerleyip gelmesi de ayrı bir olay.

.sonra neymiş efendim chloe'ye gelmiş, çok beğenmiş artık kalbini kırmak istemiyormuş da ele geçirmek istiyormuş. chloe'yi kendisine aşık edecekmiş. bunlar niye ikiz kardeş onu da hiç anlamadım ama chloe bir yerden sonra artık işi ilerletelim demeye başladı. zaten baştan beri anladığı belliydi ama uzattılar.

.derken işler son noktaya gelince bacağına sıktı. en doğrusunu yaptı aslında. başta luci bunun yanında ölümlü oluyordu. o hikaye ile tutarlı oldu, o açıdan iyi oldu.

.esas olay chloe meselesini biraz açıklamış oldular. daha önce de bahsi geçmişti sanki. tanrıları tarafından luci için özel yaratılmış bir arkadaşmış kendisi. böyle bir hikaye var mıdır bilemiyorum ama diyelim böyleyse buna niye üzülüyorsun ki?

.maze de kötü tarafa geçecekken neyse ki tekrar iyi oldu. herkesi biraz sarstı ama amenadiel bu konuda daha akıllı davranıp luci'yi çağırmaya gitti. tabii çok daha önce fark etmesi gerekiyordu. supernatural evreninde bunlar birbirlerini gördüğü an tanırdı, şimdi böyle değil.

.bu durumda luci dönerse ne olacak? cehennemin başında kim kalacak? iblisler ne olacak? velet meselesi vardı zaten onu ne yapacaklar? bu bebek meselesinden zaten devam ediyorlar. michael de buna karşı olduğunu belirtti. psikiyatristimizin önceden bir evlat acısı da varmış. hikayeyi toparlardılar yani, beğendim.

--- spoiler ---