17 Aralık 2020

lucifer s05e03:

 ¡Diablo!

--- spoiler ---

.normal olaylara fazla hızlı geçtiler. olaylar içindeki dialogları genel sıkıntılar ile birleştirmeye devam ediyorlar. bu bölümün tek artısı kendileri ile dalga geçen bölüm yapmaları oldu. bir dizi bunu yapınca artık olmuş demektir. adamlar belli bir seviyeden sonra buna geçiyor. birçok dizide bunu gördük.

.lucifer bir film yapımcısına hayatından bahsetmiş. o adam da bunu senaryoya çevirip dizi haline getirmiş. gelip kendilerini izleyip abartmaları falan komikti ama illa bir katil olacağı için decker'ın muadilinin katil olması saçma oldu.

.bu dandik diziden kurtulmak için katil oldum demesi de ayrı saçma oldu. ulan istifa et bitsin gitsin. bu nasıl mantık anlamadım. kimse de bundan bahsetmedi bile. neyse çok mühim değil.

.esas michael olayı olmadı. bu iki kardeş birbiri ile kavga etti. melekler kapışıyor ama çok cılız bir kavga idi. lucifer daha  güçlü çıktı. bu da normal şartlar altında o kadar mümkün değildi. michael'ın yüzüne çiziğini attı ve bıraktı. madem öyle öldür falan değil mi? 

.amenadiel cehennemin başına geçti. bu iblisleri kim kontrol edecek derken tutup böyle yaptılar. ulan bu kadar zaman niye yapmadınız o zaman? arada gelsin baksın falan yani. bu da olmadı.

.bölüm sonu. maze ile olay yarattılar. neymiş efendim bir olaylar varmış da michael kendisine söyleyecekmiş de inanmazmış, kendi görmeliymiş. bu da olmadı be...

.zaten senin için yaratıldım muhabbeti de ayrı saçma. ulan baştan ne için yaratıldı yani? orasına bile bir açıklama getirmiyorlar, böyle sallıyorlar işte. eğlenceliler ama bir yere kadar.

--- spoiler ---