9 Aralık 2020

westworld s03e07:

 Passed Pawn

--- spoiler ---

.tamamen boş uzayda dizi yapıyorlar gibi. bir bakıyorsun o karakter şöyle, bir bakıyorsun başka bir tip çıkıyor. şimdi serac'ın şizo kardeşine benzeyen bir yapay zeka varmış da onu uçsuz bucaksız tenhalarda hapsetmişler. böyle bir hikaye ile geldiler.

.esas normal düzene uymayan tiplerin beyinlerini yeniden programladıkları bir olaydan bahsettiler. host most hikaye oldu, gerçek insanları beyinlerini kontrol etmeleri olay oldu. bunun içinde yeni sezonda katılmış eleman çok büyük bir kilit rol oynayacakmışmış. esas insanlığı bu yok edecekmişmiş.

.oldu mu? olmadı tabii ki. baya saçma sapan şekilde ilerliyor yani. bunlar aykırıları toparlıyorlarmış. onları tekrar programlayarak böyle yapmışlar. sonra bir soru sordu diye arkadaşı bunu öldürsün diye tutmuşlar. o ara diğer eleman fark etti (eski komedi dizisinden bir tip), aklına girdi derken kendisi arkadaşını öldürmüş. beyninden bunu silmişler. hatırlayınca da çok sinirlendi. yeni plan için hdd'yi aldı. öyle de süper bir olay yani.

.dolores ile maeve kapışması çok daha güzel olabilirdi. tabii bunların düşman olması saçma ama hadi diyelim kabul, bu sefer niye denk güçler? aynı dünya üzerindeler. maeve hala robot kontrol edebiliyorsa yine techizat ile gelmedi. silah destekli dövüş yaptılar. dolores'in kolu koptu. en son ölecek derken bir aleti çalıştırdı ve host'lar yere indi.

.o sırada yeni oğlan da işi tamamlayıp bunu gördü. alıp gider ve tekrar bütün hale getirir herhalde. bunların duellosu burada bitmez misali saçma sapan bir şey oldu.

.william ile bernard da birlikte takılıyorlardı. onlar da aynı olaymış. william da aynı süreçten geçmiş. neyi sildiler? ondan haberimiz yok. bir şeyler uyduruyorlar ama işte yok adam ölüymüş de yok william hostlara düşmanmış da böyle karşılıklı takılmaya gidiyorlardı.

.hale denen tip niye dolores'in japon görünümlüsünü paketledi? o da kendisiydi? diğer klonları gözden çıkardı diye hepsi ona düşman mı olacak? bu da anlamsızlıklardan bir başkası. sezon finalinin iyi olabilmesi ihtimal dahilinde değil yani.

--- spoiler ---