29 Aralık 2020

the 100 s07e02:

 The Garden

--- spoiler ---

.anomali dediğiniz köprüymüş. kara deliğe yakın olduğu için zaman yavaş geçiyor olmalı ama hızlı dediler. üstelik bu yaşanmayacak derecede yakın olunca mümkün, bu şekilde civarında gezegen olacak da yaşama uygun olacak da zaman bu kadar farklı geçecek, yok böyle bir şey. sallıyorlar yani.

.bunlar ilk gezegeni keşfettiklerinde beta dedikleri yere gelmişler. skyrig dedikleri bu gezegen de onlardan biriymiş ya da bardo dedikleri yer orası, burası da mahkumlar için uydurdukları bir yermiş. biraz karışık buralar ama tam her şeyi çözeceğiz derken elindeki aleti bırakıp kalem lazım diye dışarı çıkması falan hiç olmadı. güya nöbet bekliyorlardı. hepsi ayrı bir mal.

.geçit açılması ve kod girilme olayı biraz stargate serisini andırıyor. biyometrik şifreler ya da giysiler meselesi abartı olmuş ama bunların hepsi insan, bir de ingilizce konuşuyorlar. öyle bir dünya ve bunu cidden yapıyorlar. yıllar geçmiş ama adam geliyor, bu şişeyi atmışsın diyor diyozayı götürüyor. octavia ile birlikte götürüyorlar. kız çocuğu da arkada kalıyor. sonra kendi başına ne yapmış?

.buraya gelene kadarki kısmı da çok anlamadım. octavia diyoza'nın arkasından hemen girmemişti ki? bir sürü olay meydana gelmişti. hatta en son onu geçirmek için bıçakladığını söylediler. diğer taraftan adam geçirmek için işaretlemek gerekiyormuş. bunu da derine koymaları gerekiyormuşmuş. böyle anlattıktan sonra nasıl hemen arkandan geldim dedi? o kısmı anlamadım ya da karıştırdım, bilemiyorum. neyse artık.

.hope meselesi de pek olmamış. bunca zaman mahkumlardan biri gelmiş de buna iyilik mi etmiş? kendi başına geçişi nasıl bulabilmiş? octavia o kadar zaman uğraşmıştı becerememişti. ne bileyim olmadı işte ama yine de farklı dünya katmaları güzel oldu. anomali derken bunu asallar haricinde bunların keşfetmiş olması da garip.

.diğer taraftaki hikayeye hiç girmediler. en son russell salağı idam edilecekti. o bölüm orada kaldı. octavia bölümünden devam ettiler. hikayeyi komple ikiye mi böldüler bilemiyorum ama zaman farklı geçiyor olayını toparlayamayacaklar gibi geliyor bana.

--- spoiler ---