29 Aralık 2020

the 100 s07e01:

 From the Ashes 

--- spoiler ---

.yine başladık bu diziye. iyiler güzeller de şimdi insan sayılarını da artırmışlar. elli tane topluluk ve hepsi birbirine düşman. bir de asal sevici çıkartmışlar. inanç güçlü bir şeydir diyor. adamlar hala onların kutsal olduğuna inanıyor. gabriel'in çocukları asalları öldürmeye çalışıyor. üstüne bir de mahkumları canlandırmışlar getirmişler. ne lan bu? baktılar herkesler öldü yeni tipler gelsin demişler.

.anomali dedikleri dalgadan devam ettiler. bellamy salağını götürdü bu sefer. yavuklusu, hope ve diğer eleman hep birlikte bölüm sonu anomali içine atladı. artık hikaye oraya da geçecek gibi. sanki bu anomali başka bir yere açılan kapı gibi bir şey. biraz öyle andırdı yani. bakalım ne çıkacak?

.clarke salağı yine mallığını devam ettiriyor. bütün bölüm yok efendim kızı için istediği dünya bu değilmiş geyiği ile gitti. sonra russell salağı ile tekrar yüz yüze geldi. anasının eşyaları verince kendini kaybetti. ortalığı yaktı. sarayı yaktı ve işin kötüsü bu eleman eski manyak kumandan kafasına geçti. bunda aley vardı da alev buna mı kaçtı? onu da anlamlandıramadım ama herhalde açıklarlar.

.bir de devrim bile olsa niye saray yakıyorsunuz abi diyen yok mu? kıt kaynaklarla bir şey yapmak kolay mı? adamlar o kadar uğraşmış. gelip nağme yapacağım diye saray yakıyor, üzerine konuşuyor ve yarın russell ölecek diyor. göreceğiz bakalım ölecek mi?

.octavia meselesi şu an öyle kaldı. bölüm içersinde halüsinasyon görürken girdi çıktı. bu görünmezlik kıyafeti ile ortaya dalan tipler de insan. anomali içinde farklı bir tür geliyor. yüzler dövmeli, değişik değişik uzaylılar işte.

--- spoiler ---