27 Aralık 2020

lucifer s05e07:

 Our Mojo

--- spoiler ---

.esas karakterin başına bir şey gelince izlemesi de heyecanlı oluyor ama lucifer'in ölmeyeceği bariz belli. bir şekilde kıvıracaklar ve ölümsüz olduğunu hatırlayacağız ya da ne bileyim ölse bile cennete falan gider bir olaylar olur. babası falan gelir ne bileyim, michael öldürmek için dan salağını ikna etmiş. geçen bölümdeki gereksiz olayı iki saniyede buraya çevirdiler. bunun bu kadar hızlı olmasını beklemiyorduk ama güzel oldu.

.bölüm sevişme sonrası lucifer'in en derin arzun nedir muhabbetinin chloe salağına geçmiş olmasıydı. bu anlamda komikti. lucifer'in panik yapması, devamlı denemesi ve lafları falan güldürdü.

.sonra silah ve rozetle falan geldi. herkes gücü paylaşmış oldu ama derken ilk kez seri katil olayı ile karşılaşmışlardı. lucifer'in orada başına bir şey gelecek kurtuldu derken vurulması da baya baya iyi tasarlanmış.

.seri katil buna ilacı verdiğinde chloe uzakta sayılırdı. niye etkiledi? orasını açıklamadılar. çiftler terapisinden delil toplayan kızın yavuklusuna kadar muhabbete geçtiler ama yine de bir açıklama yapmadılar. bu salak oğlan under the dome dizinden bir tip. geçen söyledim mi bilmiyorum.

.neyse işte. bunların arasındaki özel muhabbet, güçleri ya da insan olmaları bağlamında başka bir hikaye ekleyecek gibiler. lucifer'e ne olacak oradan anlayacağız. dan salağı da lucifer'in yüzünü gördükten sonra ikna olmaya çabuk heveslendi. mezarlık sahnesi de komikti aslında.

.maze hala kendini arıyor. ruhsuz iblis muhabbetinin bokunu çıkardılar ama madem ruhsuzsun arkadaş, niye ağlayıp duruyorsun niye demiyorlar buna? amenadiel ile tekrardan bir sevişme moduna gireceklerdi. dövüşseler yeterliydi aslında, gayet güzeldi.

.en sağlam karakter psikiyatrsit oldu diyebilirim. herkese akıl vermekten kendini kaybetti. işi bu tamam da süt sağma olayı nedir arkadaş? yarı melek çocuk hikayesini ve cehennemi de komple unuttular.

--- spoiler ---