28 Kasım 2020

supernatural s15e19:

 Inherit the Earth

--- spoiler ---

.adamlar bir bölüm önce final yapmış. o kadar da kötü değil ama bir bölüm daha var. o niye anlamadım şimdiden. finalde yapılabilecek fazla bir şey yoktu. tanrıyı kandırabilir misin? mevzu buna düğümlendi, daha önce olmadıydı. şimdi güya oldu. nasıl oldu? hani her şeyi bilendi? onda biraz saçmaladılar.

.ölüm kitabının okunması meselesi, lucifer'in dahil edilmesi falan iyidi. en iyi sahneler onlardı, hem güldürdüler hem olay kattılar. zaten lucifer bunların takımında olsa iyice saçma olacaktı. tanrı ile birlikte michael'i kandırmış oldular.

.sonra neymiş efendim bu arkadaş zaten tanrının tarafını tutarmış da o yüzden kitabı okumuş gibi yapmışlar da büyü buldular demişler de falan filana geldiler. bir de jack etrafını soldurması güç emmesiymiş. chuck bunları döverken de gücünü emmiş.

.normal elleri kirletme dövüşünde tanrısal güç çıkıyor ama bizim kardeşlerin sadece ağız burun dağılıyor. lan bir tane çaksa atomlarına ayrılır, o da biraz saçmaydı. dayak yemeleri komik, tam türk filmi gibi oldu yani.

.neyse bunlar iyi güzel derken tanrıyı da güzelce şekilde seni unutulmaya mahkum ediyoruz derken gittiler jack'ı yeni tanrı yaptılar. tekrar ona sevgiler, şunlar bunlara döndü olay. amara ile uyum içinde evrene hükmedecekmiş. tanrının gücü böyle transfer edilebilir mi zaten? hadi edildi diyelim her şeyin bir yeniden başlaması gerekir. onun yerine tüm her şeyi geri eski haline getirdi ve burada hikaye bitti.

.bunların tanrının karşısına gelip sen kazandın muhabbeti aslında alternatif bir sondu. ne ara chuck bu kadar kötü bir karakter oldu mesela? amacına ulaştığında kabul etse de olabilirdi. daha alengirli olurdu ama o alternatif sonu da ha çok beğenmiştim.

.onun yerine çocuk gibi bir tane yaşayan canlı bulduk deyip köpeğe sevinip onu elinden aldırmak nedir lan? adamlar bunu da içine katmış. komik desen değil artık. salak dean'in hali de üzücü ama bir öyle bir böyle adamlar artık çalkantı içinde karakterleri de kaybettiler. kendileri de bitmiş artık.

--- spoiler ---