25 Kasım 2020

supernatural s15e18:

 Despair 

--- spoiler ---

.olmadı da olmadı işte. bu gidişle hiç olmayacak. jack ölemedi ama castiel kendini feda etti. birileri kendini feda edecek ve diğerleri üzülecek mevzu bundan ibaret. bunu çok kez de yaptılar ama ilk ölüm ile takılmaları sonra onla kavga etmeleri de hiç olmadı.

.jack'i kurtardı iyi güzel ama işime yarayacaksın diye yanında götürmey eçalıştı. ne işe yarayacağı da muamma. jack de dokunduğunu kurutuyor. sanki dizi yeni başlıyor gibi olay uyduruyorlar. son iki bölüm kaldı ama ne bileyim zor yani.

.esas sorun chuck niye anında yok etmiyor? oynamaya geçmiş gibi görünüyor. belki öyle açıklarlar. önce güya ölüm herkesi yerine gönderiyor zannettiler sonra bir baktık o yapmıyormuşmuş. böyle olmaz ki?

.dean desen kafayı yedi. yine tuzağa çekildim diyor iyi güzel de bu ölüm her tarafta zaten bulabilir, niye tuzağa çekilmiş olasın demiyorlar mı? hala nağme peşinde ölümü öldürmeye gidiyor ama zaten öldürmüş. aldığı yara öldürürmüş, ölüm arkadaş da dövüşle dean'i öldürmeye çalışıyor. lan senin işin ölüm, şakkadanak öldürürsün. niye böyle yapıyorsunuz?

.neyse castiel hiçlik ile anlaşmasını hatırlatıyor. bir anda sevgi dolu oluyor. iki erkek karşılıklı ağlaşıyor, hiçlik geliyor. ölümü ve castiel'i alıp götürüyor. dean olduğu yerde kalıyor. falan filan işte.

.diğer tarafta zaten bir kısım insanlar uçup gittiydi. bir baktılar tüm dünyayı o hale getirmiş. bu tipleri dünyada bırakarak mı oyun oynayacak ne yapacak bu tanrı arkadaş, onu da anlamıyorum ama önce sam'in yavuklusu gitti diye üzüldüler sonra güya korumak için büyü müyü yaptılar, şaka gibiydi buralar. bobby abimizi gördük, hala formundaydı ama niyeyse fazla oynatmıyorlar.

.kalan iki bölümde ne yaparlar bilemiyorum. şu an ne yapsalar olmayacak hale getirdiler. tanrı ile kapışırken kafaları karıştı bunların. yüzde yüz...

--- spoiler ---