24 Kasım 2020

supernatural s15e17:

 Unity

--- spoiler ---

.iyiler güzeller ama zaten bu chuck'ın daha önce de her şeyi bilen muhabbetini yapmışlardı. adamlar koskoca tanrı ve kardeşini öldürme planı yapıyor ama bunların haberi yok. nasıl olabilir?

.tanrı her şeyi bilir ama karanlık bilemez mi? nasıl yani? amara nasıl kandı? hadi kandı diyelim nasıl chuck'a inandı? orası olmadı ama duygusal olaylar iyidi aslında.

.dean'in heyecanı iyidi. sam araya girdi, olayları güya engelledi ama bomba olan jack zaten tepkimeyi başlatmıştı. şimdi de ölümünü izleyin diyerek bölümü bitirdiler. 

.jack ölürse yine kardeşler arası açılacak. ölmezse çok saçma olacak. tanrı bu dünyayı yok edecek mi? tüm her şeyi yok edip en iyisini sona bıraktım diyor. yine adamlar tüm evrenler içinde kendilerini pohpohluyorlar. o da pek olmadı ama chuck süper bir karakter.

.en başında iyilerdendi, şimdi kötülerden oldu. her türlü iyi yani. öldürülürse şaşırırım, öldürmezse olmayacak adamlar kendileri de karar verememiş. dünyayı yok etmeyi hemen yapması gerekir ama hala konuşuyor, o da olmuyor.

.adem ve havva meselesini pek anlamadım. onlar da tanrıyı öldürmeye çalışıyor. iyi güzel de biraz abartı olmuş. oynayan tip battlestar galactica'dan tanıdığımız bir tip.

.hiçlik olayı iyidi. o da süper bir karakter olmuş. tekrar uykusuna geri dönmeye çalışan hiçlik, ölüm ile anlaşma yapmaya çalışıyor. oralarda azrailleri harçıyor. sam de tam o sırada castiel ile olayları çözüp bir anahtar bulmuş. neymiş efendim ölüm ile konuşacakmış. ölüm piyasada yok.

.chuck ve amara öldürülürse otorite boşluğunu ölüm dolduracakmış. sam bunu öğrenip gelince dean fark etmez dedi. o kadar kolay bir hadise değil aslında ama işler buraya gelirse o da olmayacak.

.bir de esas eğer bu gerçekleşirse her şey ait olduğu yere gidecekmiş. ölüler ölüme, hayaletler mekanına şunlar bunlar, sağır kızcağızı ölümden döndürmüşlerdi. sam ile takılıyorlardı, o da ölecekti. güya onu da bir katalım demişler. final için iyice karamsar olmaya başladım.

--- spoiler ---