22 Kasım 2020

supernatural s15e16:

 Drag Me Away (From You) 

--- spoiler ---

.geçmiş olaylara gidelim demişler. dünyanın sonunda bu biraz saçma oldu. araya ölüm gelip biraz baskı yaptı. bölüm sonunda sam biraz çıldırdı. benden niye saklıyorsun muhabbetine geçtiler. bu geyikler çok yapıldığı için biraz baydı.

.yan konu olarak finale bir kaç bölüm kala bile adamlar bildiğini devam ettiriyor. neymiş efendim bunlar çocukken bir otele gelmiş. orada çocuk arkadaşları olmuş ama bir tane de çocuklardan beslenen ruh varmış.

.dean'in ilk olay çözmelerinden olsa gerek. bıçakla parmakları kesmiş ama yüzük kalmış. yüzük de veledin uğurlu yüzüğü imiş. yüzüğü tamir ettirip otele gelince kendi küçüklüğünü görüp intihar etmiş. normal bir intihar diye geldiler. ablası ile konuştular falan derken ilk inanmadılar.

.sonra dean de kendi küçüklüğü görüp kendini kesecekti. ancak öyle inandılar bir saçmalık var. sonra baba yaga mıdır nedir? o imiş, ona gelelim dediler. çocuklardan beslenmekten büyüklerden beslenmeye geçmiş.

.otelde bunu kıstırdılar, az daha bir şey olacakken birbirlerini kurtardılar. hep aynı şeyler oldu işte ama keyifle izleniyor, bitiyor. çok fazla bir bölüm kalmadı.

.esas olay tanrı arkadaşın tüm dünyaları yok edip geriye en son bunlarını bırakmış olması. jack bomba olarak hazır, kendini feda etmeye hazır. dean buna hazır ama sam hazır değil. dünyanın sonu geldiğinde feda edecekler mi? bu feda olayını o kadar çok yaptılar ki sezon sonu ne yapsalar olmayacak meseleye gidiyorlar. keşke böyle olmasa tabii.

--- spoiler ---