20 Kasım 2020

supernatural s15e15:

 Gimme Shelter

--- spoiler ---

.amarayı kandırma olayı biraz komik. sana zarar gelmesine asla izin vermem diyor. karşısındaki varlığın zorunlu yönü olan hiçlik kendisi. karşısındakini kadın olarak görüyorsun diyor. ben diyor chuck'a yamuk yapmam biz ikiz kardeşiz falan diyor ama hani? sonunda yine bir tane insanoğlu onu kandırdı.

.bir de güya ikna ediyor, gözlerinin içine bakarak yalan söylüyor falan filan. kozmik denge için ikisinin de yok olması biraz komik aslında. hani yarattın gittin bir bağım yok, çift taraflı yok olursan bir şey olmaz kafası da o kadar iyi bir hikaye değil. finali güzel yapsalar bari. bu kadar yılın emeği var.

.diğer konuda da jack'in gönlünü almaya çalıştıkları saçma sapan bir hikaye uydurdular. bir rahip gibi bir arkadaş var. kızı manyakmış. günahkarları kesiyormuş. en büyük canavar insandır demeye getirip bunla uğraştırdılar. 

.normal bir olay olduğu belliydi, kendileri de bunu fark etti ama yine de gidin yardımınız dokunur diyerek ve jack'i olaya dahil ederek bu mevzuya girişmiş oldular.

.bir de chuck ile kapıştıkları vakit jack de ölecekmiş. aslında güzel bir hikaye olur ama bölüm sonunda cass dean'e bunu anlatıyordu. kesin kabul etmeyecek dünyalar mı yok olacak? adam zaten evrenleri yok etmeye girişmişti, buradan nereye gidecek bilemiyorum.

.oyuncak ayı ile öldürülen oğlan gaymiş. üstelik hristiyan bir gay. adamlar bunu da eklemeyi ihmal etmemiş. gay esas karakter furyası öncesi başlayan bir dizi. öyle direkt bir karakter de pek yoktu ama böyle bitmeden ufak tefek attıralım demişler.

--- spoiler ---