18 Kasım 2020

supernatural s15e14:

 Last Holiday

--- spoiler ---

.yüz güldüren bir bölümle devam ediyoruz. üzerinden aylar geçti. kendileri de ara vermişti ama işte ancak izleyince kaldığı yerden böyle devam etmiş oldu. adamlar son sezon, bitirip gidecekler hala keyifliler. 15 senedir uğraştıkları iş. severek yapıyor gibiler. en azından dean karakteri öyle yani.

.bu sefer bir miktar değiştirelim demişler. normal tek bölümlük hikayeye sığınakları ile ilgili bir mesele eklenmiş oldu. yarım güçte çalışıyorlarmış, bir tane elf varmış o idare ediyormuş ama bunlar bekleme modunda olduğu dahi bilememişler.

.canavar uyarısı, haritada göstermeleri, şak diye gidip işi halletmeleri derken aslında tüm diziye komiklik yapmış oldular. ne kadar kolaymış böyle deyince hikaye de çıkmıyor zaten.

.hikaye onlara iyi bakan elf nineleri oluyor ama tabii kadında bir sıkıntı olacak demiştik. jack bunu görüyor ama kadın jack'i öldürmeye çalışıyor. tabii kendisi niye öldürmüyor da dean ya da sam'e öldürmesi için baskı yapıyor onu da pek anlamıyoruz.

.içeceklerle jack'i kuvvetten düşürüyor. paketliyor oracığa koyuyor. dean hemen karşı çıkıyor, onu da iki saniyede paketliyor. sam bir az akıllı çıkıyor ama o da bir şey yapamıyor. tırnakları sökülürken diğerleri geliyor, bir elf karıyı halledemiyorlar ama neyse ki tatlıya bağlanıyor.

.jack'in dünyayı kurtaracağına inanıyor. ortalığı karıştıracakken öyle bırakıyorlar. sığınaktan ayrılıyor, ormanlarına, memleketine gidiyor. sığınak yine düşük modda çalışacak ve kimse bunlara yemek yapmayacak. eski bildiğimiz hallerine geliyorlar ama diğer taraftan kutlamalar, devamlı güzel yemekler falan derken başka bir elf bulsalar olmuyor muymuş diyor insan.

.nasıl olsa hikaye bizim, istediğimiz tarzda takılırız diyorlar. canavarları araştırması da hikayeye dahil, hayatın kendisi de demeye getiriyor olabilirler.

--- spoiler ---