17 Kasım 2020

Dark s03e08:

 the Paradise

--- spoiler ---

.böyle olacağı belliydi. pek bir yere bağlanmadı. neymiş efendim üçüncü bir dünya varmış. zaten ikinci dünya ortaya çıkınca üçüncü dünya niye yok demiştim. hadi üçüncü dünya var ama bu sefer iki dünya bu dünyadan ortaya çıkmış diye kaktırdılar. hadi tamam diyelim, sen bunu nasıl fark ettin diye sormazlar mı?

.zaten döngüyü bozma meselesi çok saçma temel çelişkileri bu. bu sefer yeni yaşanıyor, döngü değil diyor ama ulan yaşlanmışsın, başına ne geldiyse gelmiştir. nasıl değişebilir? bunun açıklaması yok zaten. Tüm anlar aynı zamanda tekrar tekrar yaşanıyor kafasındalar ama bu açıklama yeterli değil.

.neymiş efendim bir çılgın bilim insanı varmış ki onu da dünyalarına dahil göstermişlerdi. sonra başka dünyadan çıktı. kendisi oğlu, gelini ve torunu ile bozuşmuş. yağmurlu gecede bunlar yol almış, kaza yapıp ölmüşler. tüm olayların başlangıç noktası buymuş. nedir bu? bu kadar mı basit? fringe tarzı olsa hadi neyse diyeceğim ama bu baya saçma oldu.

.üstelik her şey çözülecekken yola ışınlanıp kazaya sebep olsalar iyice komik olurdu. zaten tam o anda nasıl oraya geldiler, nasıl değiştirdiler? onu da anlamak zor. paralel evrende kurcalayınca evrenler doğuyor meselesi de hiç ikna edici değil.

.bunca zaman tırmaladığımız tüm mevzular yalan dolanmış, hepsi rüyaymış ama birbirlerine çok yakışıyorlarmış. böyle de romantik bitirelim dediler. oldu mu? olmadı tabii ama bir önceki bölüm kadar kötü değildi.

.charlotte meselesini anlamadım. esas dünyada da öyle, sonra polis olan başka türlü mü geliyor? diğerlerindeki bilim insanı da torununu falan kaybetmişti ama tek o geliyordu. böyle anlatmışlardı. bu esas hikayeyi zaten hiç işleyememişler.

.bunun yerine saçma sapan hikayeleri uzattıkça uzatmışlar. o yüzden de hiç olmadı. hep aynı dialoglar, uzun bakışmalar ve devamlı gözyaşı da hiç olmadı. bunu son sezon iyice kötü hale getirmişler.

--- spoiler ---