5 Kasım 2020

Dark s03e07:

 Between the Time

--- spoiler ---

.bırak açıklamayı saçmalamaya geçtiler. bunlar geçen bölümde jonas'ı öldürüp farklı zaman döngüleri vardır. ölse de ölmez, diğerinde yaşıyor olabilir demediler mi? şimdi jonas kendini asıyor ama ölmüyor. tetiği kafaya çekiyor ama çakmıyor. bu salak sahneyi başka filmde de kesin gördüm ama en azından ondaki gelecekte yaşıyorsun, ölemezsin açıklaması geçerliydi.

.madem öyle ilk hali niye öldü? bu hali adam olacak, diğer döngüdeki olmayacak diye mi öldü? zaten eleman tek dünyada var. alternatif de yok. bu durumda öldü mü ölüyor ama ilk sefer öldürüp geri getirmelerine güya açıklama getirip buna çelişkili iş yapınca bastım biri.

.bir de şirodingerin kedisine lafı getiriyorlar. şirööö! hepsi aynı zamanda olabilirmiş de şuymuş buymuş. iyi o zaman bırakın hepsi aynı anda kalsın. baştan sonra döngüyü bozmak isteyen biri ve her seferinde bu sefer farklı olacak diyor. ulan mal mısın? her seferinde bu sefer faklı olacak zaten diyorsun.

.martha ve karnındaki çocuğu küreye kurban verdikten sonra yaşlı karı geldi. eksik sayfaları kopartan tip idi. güya ilk sezona güzel bağladıklarını düşünüyorlar. bok gibiydi. neyse bu karı da ölmemiş kalktı geldi. ne olacak ya döngü derler, ya alternatif evren derler. mallıkta sınırları yok.

.çocukları birbirine bağlıyorlar. noah'ın çocuğu ile bilmem ne birbirine bağlı. adam de bunları cennet ile kandırmış. hepsi katil ama şak diye adam öldürebiliyorlar. biri kendini öldürüyor, diğeri öbürünü öldürüyor. bunlar kasabanın normal sakinleri, kostümleri girince özel tipler olmuşlar. komik bile gelmiyor artık.

.noah geçidi açtıktan sonra neden tekrar cihazla oynaştı onu da anlamadım. ağzını yüzünü yakmayacak şekilde niye yapamadı? adam olmak için çok kastırmışlar. ilk zaman yolculuğundan oldu demişlerdi, şimdi kurcaladı diye dedi.

.anası çıktı geldi kardeşiyle, kardeşini bir yerlere gönderecek ama anası engel olacak diye onu öldürdü. ana katili, kolayca bunu da yaptılar. bir adam kolay yetişmiyor. 

.martha'nın gözündeki çizik de eksik kalmış, onu da kendine tamamlatalım dediler. ne tarafta olduğunu hatırlatmak için kendi kendine yapıyor. niye? çünkü hepsi döngü. açıklamalarına sokayım çok afadersin.

--- spoiler ---