3 Aralık 2020

supernatural s15e20:

Carry On

--- spoiler ---

.koskoca supernatural'i de devirdik. sezon finali bir önceki bölümmüş de bunu öylesine çekmişler gibi. yani dean bunca zaman zaten öldü, çok daha iyi bir ölüm tasarlayabilirlerdi. sıradan bir vampir olayında bir demir çubuğun azizliğine uğrayıp ölmek nedir lan? niye böyle bir şey yaptılar ki?

.bir de son veda, iki saat veda edilmesi de abartı geldi. hadi diyelim bir ölüm tasarlanacak biraz daha kısa tutulabilirdi. tekrar beni getirmeye çalışmayacaksın değil mi? evet diyemese zaten bir 15 sezon daha çekecekler. hepsi yorulmuş belli ve ölümü kabullendi.

.avcı olarak öldü gitti. iyi güzel diyorsun ama sam niye çoluğa çocuğa karıştı. onda da oğlu ölebilirsin dedi. yaşlandırma olayları falan komik olmuş. biraz bütçeleri de azalmış galiba. sonra hepsi birlikte cennete gittiler ve böylece hikaye bitti.

.jack nerede peki? cenneti düzeltmiş falan filan ve işlere karışmayacaksa diğer tanrıdan ne farkı kalacak? ne bileyim alternatif bir sürü şey olabilirler. avcı kardeşler cennete gitti şeklinde bitirdiler.

.bölüm başı normal hayatları, tekrar özgür oldukları hayattan keyif almaları falan derken sonunda dean'in ölmesi de komik yani. öldürmeyen allah, chuck imiş. jack karışmayınca şak diye öldü. 

.bir ara cass'i karıştırdılar ama o hiçlikteydi. hiçlik uykusunda mı peki? onun hikayesi yarım kaldı aslında. arkasından özlem duydular ve öylece bitti.

.sonunda da hayranlara teşekkür ettiler. aynı köprü üzerinde diziden sonra görülmeleri biraz garipti. bitince yine insan üzülüyor ama çok daha iyi bitebilirdi. onun yerine uygun gördükleri şekilde olmuş. madem bu kadar yaptık, cennete de sokarız demişler. tabii bobby yaşlı, dean öldüğü yaşta, sam tekrar genç falan, bu da olmamış ki...

--- spoiler ---