3 Kasım 2020

Dark s03e05:

 Life and Death 

--- spoiler ---

.iyice komik oldu artık. komedi dizisi niyetine izliyorum. durduk yere jonas'ı öldürdüler. adam ben jonas'ım derken alternatif jonas mıydı? madem öyleydi, niye senin dünya benim dünya meselesinde sanki alternatif martha'nın karşısındaymış gibi davrandı? orası da çok anlamsız.

.yüzündeki çizikten olması gereken yere geldi. süper zeka devamlı döngüsel olarak bir şeyi yaşadıysa yüzündeki çiziğe de dikkat ettiyse geçip geri evine yatabilirdi. martha'ya geri gitse neyi düzeltecekti? soracakmış da şuymuş buymuş. dalga geçer gibi yani. tabii işin kolayı bu, ne olursa olsun aynı geyiği yapacaklardı.

.zaten romantik muhabbetler ayrı bir salakça, üzerine bir de bunları yerleştiriyorlar. hikayenin gram derinliği kalmadı. bunları normal hayatı yok muydu? onlara girip dram yaratsınlar demiyorum ama odasından kız oğlanla çıkıyor, bu nedir abi?

.nerden geldiği belli olmayan polis karı hikayesinin de ne manası var? bu yan karakterleri nereye bağlayacaklar? biri birinin çocuğu, diğeri onun yeğeni falan çıkacak. mevzu bundan ibaret. bir kolye ve saat dönüp duruyor. takip edemiyoruz.

.ulrich'i akıl hastanesinden kurtarayım derken taşla kafası ezildi. hem de annesi tarafından yapıldı bu. etkileyici bir sahne ama yine komik. bir anahtar için adam öldürülür mü? ona da yok şeytansın falan diye kapatmaya çalıştılar ama yine de çok anlamsızdı.

.dünyanın sonunda sağır kızın babası da durduk yere öldü. karavanına bir adam gelmiş. tecavüz falan edecekti. bak saçma sahne falan diyorum. dünyanın sonunda babasından ayrılıp işler yapan kız karavana gelir. sonra başına haller gelir. babası gelip kurtaracakken öldürülür, kendisi de bu sefer adamın pekmezini akıtır. pekmez akıtma bölümü resmen.

.sezon sonu toparlar mı bilmiyorum ama baya saçma sapan bir yere gidiyorlar. jonas meselesini nasıl açıklayacaklar bakalım.

--- spoiler ---