3 Kasım 2020

Dark s03e04:

 The Origin

--- spoiler ---

.diziye ayar olmaya başladım. devamlı durağan sahneler zaten bayıyor ama esas sorun hikayenin bütününde çok da büyük bir fark yaratmayacak şeyleri devamlı gizem diye gösterip durmaları. örneğin ulan nükleer santral ile lezbiyen karı aynı önemde olabilir mi? aynı sürede anlatıldı.

.adam arkadaş jonas değil midir? eğer jonas ise adam olduğunda boyu mu uzamış? bu eleman kaç yaşında hala boyu uzayabilir mi? adam iken martha ile yanyana geliyor uzun. jonas iken bakıyorsun aynı boy. bir de seviştirelim demişler, şakkadanak hamile de kalıyorlar.

.martha esas kötüydü ya da olacaktı ama bunlara gelecekti hali dünyayı kurtarma görevi verdiği akşamı sevişiyorlar. baya baya komik. zaten niye bunlara dünyayı kurtarma görevi verirsin ki? dünyayı da değil dünyaları bak!

.eleman tercih yapacakmış, ne özelliği varsa artık. kendi martha'sı öldü, bu da alternatifi ile işi pişiriyor. sonra manyak adam oluyor. yani koskoca hikaye bu ikisine indirgenmiş durumda. adam ile havva demişlerdi de esas sorunu yaralı yüz mü yaratıyor?

.yaralı yüz olayını da bilmiyorum. hadi gençliği yaşlılığı anladık da velet halini nasıl ikna etmişler. hem üçü aynı zamanda aynı yerde ise bunun anlamı nedir? ara yaşları yok mudur? neden üç? milyon tane de olabilir. zaman meselesinin resmen boku çıktı, komik oldu.

.katerina da hemen hamile kaldı. polis amcamız çocuğu bıraktıktan sonra komidinin üzerine kürtaj masraflarını koyup mekanı terk etti. bu da kendi çapında komik. bu karı da tüm zamanlarda tripli, şaka gibi dialoglar. diyecek bir şey bulamıyorum.

.başlganıç karnındaki çocuksa aldır abi. bunu da mı biz söyleyelim? martha dünyayı düzeltmek istiyor ama kimse senaryoyu dahi anlamamış gibi bakıyor. bak bu oyunculuk değil, bence kendileri de ne yaptığını bilmiyor. devamlı ağlak gözler, devamlı ikili muhabbetler ve sonra araya sevişme ve müzikle bitiş. bölümler bu formata dönmüş. kaderi değiştiremezsin, başlangıç ve son birlikte muhabbetine de giriyorlar. bir defteri açıp yazması, nağmeli olarak dakikalarca sürüyor.

--- spoiler ---