3 Kasım 2020

Dark s03e03:

 Adam and Eva

--- spoiler ---

.martha denen şeytanmış. kadını yine şeytanlaştırdılar ama aslında hikaye klasik hikayeye dönmüş. herkesi kurtarmark için belli bir miktar kötülük yapan iyi karakter. tabii güya iyi karakter ama nasıl bir çorba içinde böyle takılıyorlar onu anlamak zor.

.1888'de neden aleti yarım çalıştırıp kaçtı gitti? başta onu anlamadım. plan neydi zaten takip etmek zor. sonra jonas niye alternatif martha'yı gelecek alternatif martha ile tanıştırdı? o gelecekte niye her taraf çöl? onu da anlamadım.

.normalde nükleer enerji dalgası sorun çıkardığında, yani siyah alet gümlettiğinde her taraf ıslaktı ama bu alternatif dünyada bu sefer her taraf çöl olmuş. yani dünyanın sonu geliyor ama biraz farklı demeye mi getirmişler? öyleyse bile komik değil.

.çocukları öldüren helge abimiz, neden itirafta bulundu? kolye meselesini zaten hiç anlamadım. hikayenin başlangıcı da bu, bunu anlamayınca niye izliyoruz diziyi demekten de kendimi alamıyorum ama bunu da martha yapmış gibi. en son kolye onun elindeydi. yine alternatif evren farkını da koymuşlar ama yine manasızdı.

.ulrich!in dramına iyice yabancı kaldık. karısının dramı her daim devam ediyor. bu sefer başka kadını yok etmek için elindeki imkanları kullanıyor. nükleer santral başındaki tipin ona ne gibi bir zararı olacak ama böylesini uygun görmüşler.

.martha'nın beyaz saçlı halinin yaptığı konuşma iyidi ama esas kötü çıktı. her birey kendini ayrı zanneder ama aslında toplam ruhun parçasıdır diyor. kendini havva olarak tanımlıyor. aslında havva'yı esas kötü olarak tanımlayan da var. oradan da birleştirmiş olmalılar.

.kilisedeki olayı hiç anlamadım. eleman oğlancı herhalde, yani öyleydi ama iki saat imalı bakışmalar falan derken olay helge'nin itirafına gitti.

.kör abimizin öldürülmesi de komik oldu. daha yeni tanıştıydık ama boğucu timle boğuldular. onların da martha ile ilgisinin ortaya çıkması ayrı bir komedi.

.bu kadar komiklik yetmiyor gibi adam'a bağlandı. adam muhabbeti ve kavgası yapıldıktan sonra martha'yı kendi gençliğini kandırsın diye göndermiş. ulan böyle muhabbet mi olur? hep çok saftım diyor. adam baştan beri alternatif evrenler üstü müymüş? herhalde tüm evrenlerde yüzünü yakmış olamaz. kendisi martha ile işbirliği yapıyor ama yaşlı martha da ona karşı gibi. adam kötüydü ama şimdi esas kötüler karıştı. bu bile karıştıysa sorarım size niye izliyoruz?

--- spoiler ---