3 Kasım 2020

Dark s03e02:

The Survivors
--- spoiler ---

.blogger yenilendi, ben izlemeyi ve yazmayı bıraktım. şimdi yeni versiyonu da çok garip geldi. tüm işaretler yazmamam gerektiğini anlatıyor. bir anlamda kadere direniyorum. bu direniş 1888 yılından bile önce kurulmuş bir gizli tarikat, bir locaymış. işte dark konusu buradan başlıyor.

.ilk bölümü izledikten aylar sonra ikinciyi izleyince iyice çorba oldu. dizi zaten komple çorba olmuş. üzerine bir de böyle aylar sonra izleyince sıkıntı oluyor. artık spor olarak izleyip zamanın boşa akmasına izin vereceğiz.

.bölüm sonu kaderinden kaçamazsın muhabbeti zaten dizinin esas konusu. kaderle savaşan jonas'a alternatif evrende iyice yaşlanmış martha bu öğüdü veriyor. ulan nedir şimdi bu? sonra o jonas yaşlanıp gelip martha'yı tanımıyor. tabii o zaman fark etmemiştir herhalde.

.bunlar alternatif evrene geçince bir tane ile yetinmiş gibiler. atıyorum yüz yıllık periyot içinde başka martha gelmeyeceğine göre böyle yaptıklarını düşünebiliriz. martha'nın 1888'e gelip işleri oradan düzeltmeye başlaması baya komik olacak. zaten o loca kendi çapında zaman makinası üretmeye çalışıyormuş. bakar mısın sen olaya. bu tipler de topluca geçen sezon sonu buraya gelmişlerdi.

.yoksa ilk sezon sonu muydu? onu da çok hatırlamıyorum. ikinci sezon sonu da dünyalar yok olmuştu. o yok oluştan itibaren kaybolan anne ve kardeş hikayesi de saçma şekilde devam ediyor. bir taraftan kötücül görünümlü arkadaş çıplak eli ile mağara açmaya çalışıyor. yani o da bir nevi kaderi kaya kadar sert betimlemesi ile zamanda yolculukla değiştirmeye çalışıyor.

.nükleer santral başındaki karı da aynı iş peşinde. kızı hasta olduydu, diğer eleman da gelip onu öldürdü. bu hikayede de pek bir şey hatırlamıyorum. zaten hikayenin başı sonu yok. vermişler kırmızı ışığı sahneye giriyor kızı öldürüyor ve çıkıyor. durum bundan ibaret.

.bundan daha komiği boğucu ekip. baba oğul ve kutsal boğucu adına velet yaşlı ve genç hali mekana zuhur ediyor, elindeki ipi ile bir özlü söz eşliğinde adam boğuyorlar. kim bunlar lan? geçen de yakmışlardı. adamlar bozguncu, nesilden nesile üstelik. kendi kendine...

.ulrich ve karısının dramı da baya komik. seni burada bırakmayacağım dedi de ne alaka? çocuğunu kurtarmaya geldiyse o hikaye zaten işlenmemiş miydi? adamlar kendileri bile unuttu galiba. 

--- spoiler ---