4 Nisan 2020

westworld s03e02:

The Winter Line

--- spoiler ---

.işleri karıştırdılar. bir taraftan iyi güzel ama diğer taraftan ne yapacaklarını bilmiyor gibiler. geçen sezon kim öldü kim kaldı, onu da hatırlamıyoruz. çok da fark etmiyor, ölenin robotunu yapıp yolluyorlar. hepsi iyi güzel ama...

.bu meave denen karının kendini bilmesi olayını zaten yapmıştık. westworld'de hafızası neden sıfırlanmıyordu? onu da unuttum. bunun üzerine, yeni sezonda neyse ki nazi dünyası yapmıyorlarmış. ondan kurtulduğumuza sevindik ama kendi başına tekrardan gerçeği fark etmesini hızlıca yaptılar. tamam iyi güzel oldu. hatta kodları modları fark edip, üzerine gerçek dünyada takılı olduğu aleti falan robot vasıtası ile buldu. bu da üst düzey ama kurtulmak yerine yakalandı. bu neydi şimdi?

.üzerine salak fransızı getirdiler. serac mıydı neydi. sanki ismi daha önce geçti. kadınla işbirliği yapmak istiyor. dolores'e karşı bunu kullanacaklar. bu da biraz saçma ya neyse ki hemen kabul etmedi. bu sefer meave tekrardan sınırlayıcı kod ile zaptedilmiş. tam adamı öldürecekken engellendi. bu niye şimdi? üçüncü tekrar oldu. muhtemelen bu koddan kurtulup adamı da öldürecektik. tekrar tekrar aynı şey yani.

.bernard olayı da saçma oldu. önce bu karıyı aramaya westworld'e geldi. güvenlik şefi ile karşılaştı. oda kendini öldürecekmiş ama öldürememiş. onu geri getirdi. görevi bernard'ı korumakmış. pek kafaya takmadan dövüşürmüş. hadi diyelim bunlar iyi karakterler, izlemesi keyifli ama abi, neden mekanın içinde kendini tablete bağlıyorsun ki? çık dışarı bağla, neyse gizemi çöze. yarım yamalak bir şeyler anlatıyorlar güya öyle kalıyor.

.zaten geçen sezon ölen, senaryocu arkadaş robot imiş. şu yönetici zenci karı vardı, o da robot imiş. dizide insan yok resmen, hepsi şaşırtmaca olsun diye robot oldu, insan kalmadı. o şekilde devam edecek gibi. bernard niye dolores'i durdurmaya çalışıyor? bunun tarafları da saçma, bernard içindeki çift kişilik olayını da pek hatırlamıyorum, hata ayıklamada ona da bir şeyler olabilirdi. öyle götürüyorlar işte.

.bir de dolores hikayesini devam ettirmediler. hikayeleri böyle bölmek yerine topluca götürseler daha iyidi. zaten unutup gidiyoruz, bir de böyle gidecek. dünyayı ele geçirmeye çalışan robot kardeş de komik olacak gibi. onun karşısında geleceği yazacak aleti icat etmmiş tip var. içinde hareket eden ışıklı küremiz de sistem. taraflarımız anladığımız kadarıyla böyle.

--- spoiler ---