31 Mart 2020

supernatural s15e12:

Galaxy Brain

--- spoiler ---

.yarım yamalak bir karışım yapalım demişler. geçen bölümlerdeki bir kızcağızı diğer evrenlerden kurtarma olayına dönüştürdüler. jack gücünü kullanmayacakmış da falan filan olacakmış. bunu yaptılar.

.düşünce olarak en azından saçmaladıklarının farkındalar, açıklama getirmeye çalışıyorlar. tanrı gittiği zaman sistemin işlemesi için ölümün kütüphanesinde kendine de bir kitap yapmak zorundaydı diyor. bu da kader gibi bir şey, ölümü bu anlamda varmış. bizim winchester kardeşler de yıkımın peygamberleri imiş. mevzu bu yani. 

.iyi güzel jack tanrıyı öldürünce, önceki sefer öldürmeye yaklaştıkları zamanki açıklamalar ne olacak? canavarlar basardı? karanlık basardı ne oldu? onları da aralarında konuşyorlar ama bir cevap verdikleri yok.

.tanrı da çift uydulu bir dünyasında, bir teknoloji şirketine gidip, dev ekranlar önünde yarattıklarını biraz azaltmaya gitmiş durumda. fazladan alternatif evrenleri yok ediyor. bizimkinin ne özelliği var? onu hiç açıklamıyorlar. diğer evrenlerde istediğini almış ama bizim evreminizde alamadığı için hırs yapmış. tanrıyı şaşırtan kardeşler, bizim kardeşler. bir açıklaması olmadığı için çok saçma geliyor.

.zaten jack'in tanrıdan kaçırılması fikride çok saçma. ulan bir sürü gizlemeler şunlar bunlar yapıyorsun iyi güzel de, tanrı her şeyi bilmiyor muydu? ne oldu? nasıl kaçırabildiler. anlamsız buldum. bir de ölüm gelip de çalışanlarından birini şak diye öldürüyor. hepsini hizaya sokuyor.

.en azından ilk sezonlarda, eski ölüm abimizin, tanrının defterini düreceğim muhabbeti ile bağlamış oldular. dünya daha iyi bir yer mi olacak peki? ne yapmak istiyor bu allahsızlar bilmiyorum.

.jack desen yine ruhsuzmuş, karın ağrısı gibi olacak. bari mala bir ruh bağlasalardı, böyle eski saçmalıkları uzatırlarsa vakit yetmez.

--- spoiler ---