24 Mart 2020

the expanse s04e10:

Cibola Burn

--- spoiler ---

.son bölüme olayları hızlandıralım demişler ama olmamış. onun yerine bu olayları yavaş yavaş ele alsalar çok daha iyi bir sezon olacakmış. zaten her grubun konusu ayrı dizi konusu gibi oldu. uzaylı istilası, yaratık sülükler, körlükler şunlar bunlar çok çabuk bitti. 

.holden gezegeni yok edecek bir bombaya gitti. miller buna yönlendirdi. geçen bölüm dur mur demişti. karıyla birlikte atlamıştı. karı o aletin içinden geçti, acayip bir haller oldu ama ne olduğunu anlatmadılar. sonra da gezegenin garipliği ortadan kalktı ama bir şey yok olmadı. çok hızlı gerçekleşti bu olay. ne olduğunu bile tam anlamadık.

.bilmem kaç km öteye gelmişler ama holden iki saniyede aygıtın tepesine tırmanıp yardım istedi. oradan kurtardılar. amos falan ölmedi. olan karıya oldu. diğer huysuz esas kötü de kurtuldu, yargılanacakmış da şuymuş buymuş. bundan ibaret işte. yetersizdi.

.alphas'dan abimiz, kuşaklıların teröristine çekidüzen vermek için peşinden gitti. hızlıca bir avlanma sezonundan sonra adamı buldu. bir tane asteroid almış, bunu fırlatacakmış. yok efendim şuraya fırlatır buraya fırlatır geyiklerinden sonra mevzunun esas dünya ile ilgili olduğu ortaya çıktı. mars gizlenme tekonolojisini kullanarak dünyaya bir taş yollamışlar. esas mevzu bundan ibaretmiş. bu konu kendi başına güzel olabilecekken, merak uyandırıp sonraki sezona bıraktılar.

.tam da marsta bir olaylar döndüğünü anlayan eski denizci karının, devrik lidere attığı mesajla birleştirmiş oldular. birlikte çalışmayı kabul etti ama bu sefer karı seçimi kaybetti. kocası da uzaklaştı. kendisi çeşit çeşit kıyafetle, aya mı gidiyormuş ne yapıyormış. yeni seçilen karıya salak saçma bir mesaj bıraktıktan sonra marslı denizciden mesaj geldi. orada da sezon bitti. 

.yani bir şekilde hikayeleri birleştirmiş oldular ama daha iyisi olabilirdi. mars tarafınd bir aksiyon, kuşaklı tarafında bir aksiyon, bir sürü aksiyona boğdular. alphas abimiz, geminin içine girip yakalamak yerine gemiyi patlatabilirdi. daha fazla kuvvetle gelebilirdi. son anda yakaladı ama arkadaki oğlunu hesp etmedi. oğlan da şu naomi midir nedir? o salak karının oğluymuş. onun yüzünden dünyanın başı derde girdi. böyle bir şekilde birleştirmek istediler. bir taraftan iyi güzel ama bu sezonki olaylar güzel sonuca bağlanmayıp, sonraki sezona merak uyandırmalarını o kadar da güzel karşılamadım.

--- spoiler ---