25 Mart 2020

supernatural s15e10:

The Heroes' Journey

--- spoiler ---

.yine komikli bölümlerden yapmak istemişler. özel çekimler ve müzikler şeklinde ilerlettiler. tanrıdan sonra meseleler normal seyrine giriyor ama tanrı bunları uzaktan etkiliyor. artık hikayenin kahramanı değiller, normal insanlarmış. normal insanların başına gelenler gelecekmiş. ulan hala hikayenin kahramanısınız.

.mesela hep uyuz olmuşumdur, şak diye kilit açıyorlar. normal hayatta böyle mi arkadaş diye, onun geyiğini çeviriyorlar. hiç biz açmadık mı yoksa diyorlar. hikaye içinde böyledir, kahraman mı olacağız, normal mi olacağız geyiklerinde, bir de gaza getirme konuşması yaptırıyorlar. sonra da inanmadıklarını söyleyip iyice geyiğe vuruyorlar.

.o son dövüş sahnesi neydi abi? bütün karizmalarını yerle bir etmediler mi? hadi karizmalarını yesinler, komple geyik anladık ama şaka gibi dövüşmeleriyle falan hiç eğlenmedim. zaten salak salak tap dans olayı, çizgi film efektleri ile dövüşler. saçma sapan dövüş çekimleri ve sunuşları derken gürültü kıyamet bölüm bitmiş oldu.

.garth dedikleri tip aile kurmuş. hepsi yaratık ama böyle de yaşayabiliyorlarmış. karısının kardeşi yaratık dövüşlerine katılınca olaylar böyle gelişmiş. en komik sanhe bu eleman ile bizimkilerin konuştuğu sahneydi.

.dişçi olayından, ağzı yanma olayına kadar sevmediğimi tekrar belirtmem gerek. bu ne lan? biraz kendilerine saygıları olsaymış. bunca sezonun olaylarına yakışmadı.

.giriş kısmı da kendi başına komik olsun demişler işte. üzerine düşünmüşler eyvallah da olmamış. aksilik meselesini zaten bir sürü olaya bağlarsın. şimdi tanrının başka işi yok, bunların hikayesini kurcalıyor, böyle mücadele ediyor. iyi bir finale gitmeyecek sanki bu dizi.

--- spoiler ---