23 Mart 2020

the expanse s04e09:

Saeculum

--- spoiler ---

.bir miktar iyi devam ettirdiler. en azından olaylar heyecanlı gelişti ama tam olarak ne konuştuklarını kasten anlaşılmamasını istiyorlar. onu kesin anladım. elli saat lagaluga yapıyorlar.

.miller denen arkadaş, koskoca protomolekül ile nasıl tek başına savaşıp, onları alt etmiş de sonra onlara aykırı şekilde gezegeni yok etme olayına girebilmiş? bunu açıklayamadılar. bir şeyler söylediler ama anlamadık.

.devamlı olarak holden'a ulaşmaya çalışıyormuş. mevzu buymuş. en son kulaklarını acıtınca sesi ulaştıydı. oradan muhabbete giriştiler, çözüm olabilecek bir adet antik bombayı buldular. gezegeni yok ediyormuş da şuymuş buymuş. nasıl bir yapı içine girdilerse onu da çok anlamadık. gezegenin içini mi oymuşlar? düşme deliğinde adam uyukladı.

.vardıklarında ne olacağını anlamadık. miller kendini fiziksel forma getirip bombayı aktive edecekmiş. sonuçtan bunu çıkartıyoruz ama bölüm sonunda holden dur dediydi. doktor karı da geldiydi, yardım ediyordu. neden dur dedi? onu da anlamadık. sezonu güzel bitirseler bari. bu kadar uğraştılar.

.amos vurulması meselesi çok fena oldu. adamlar önce romantizm yaratıp sonra şak diye ortadan kaldırdılar. kadının konuşması fena değildi. amos gözünün yaşına bakmadı. öleceğini anlamakla mı ilgili yoksa kaptanını daha mı çok sevmiş? bunu da sorgulamak lazım. amos'u bu şekilde öldürmezler herhalde.

.holden ile diğer eleman kapışmasındaki konuşmalar iyidi ama salak holden vuruldu mu? düello yaptılar resmen, o kazanmış oldu ama yine de olmadı işte. medeniyeti güzel tarif ettiler. gezegene bir şey yapmasını mı engellemey geldiler? niye peşinden geldiler onu anlamadım. sonuçta herkes ölecek ulan.

.bir de bu gezegen ve bağlı olduğu yapıları kapattıklarında geçitler de kapatılır diyorlar. yani başa döneceğiz gibi görünüyor. bakalım saçmalama ihtimalleri hala var.

.geçen sezon sonu gemilerinin altına bir mavi arkadaş  yapıştıydı, şimdi onu unutmadık diye laf arasında söylüyorlar. öyle bir geyik de yapmayı uygun gördüler. sıkıntılı tipler işte.

--- spoiler ---