13 Şubat 2020

the expanse s04e08:

The One-Eyed Man

--- spoiler ---

.iyi getiriyorlar ama iyi devam ettirmiyorlar. adamlar sıkışık bir alanda hayat mücadelesine başlattılar. vay süper olacak dedik ama çözüm noktası, holden salağının kanser tedavisinde kullandıkları bir aparat yüzünden olması çok saçma oldu. ulan ilk insan bunu sormaz mı? ne kullandın, hangi tedaviler gördün falan filan. elli saat kan testi yapıp bir şey bulamıyorlar. sonra göz sıvısından test yapıyorlar. oradan da bir şey çıkmıyor ama değerleri biraz kötü çıkıyor. laf lafı açınca tedavisine geliyorlar, oradan bir şey fark edip, hepsi kör olmadan kurtulup mekandan çıkıyor. bu kadar mı yani?

.dünyada siyasi meseleler şaka gibi olmaya devam ediyor. iranlı yaşlı kadıncağız gücü elinde tutmak için ölen oğlunu kullanmış. kocası bu olaydan çok mütessir oluyor ama yok şöyle etmedim böyle etmedim diyor. konuşma metnine bağlı kalmadan bu işleri çevirmesi de çok inandırıcılık katıyor. 

.konuşmasından sonra rakibi bile saygı duyduktan sonra ellerine geçen görüntüleri sızdırmışlar, o görüntüler neydi şimdi hatırlamıyorum ama muhtemelen en son çıkış görüntüler falan olabilir. zaten yeni dünyalardaki risklerden bahsediyorlardı. haklı konuma gelmiş oldu. kocası da fazla lagaluga yapmaz herhalde. kadın haklıydı. diğer stajer kılıklı tip de hiç dünyalar lideri olabilir mi? önce bir kıyafetlerine baksın.

.kuşaklılar kendi aralarında tırmalama ile meşguller. şu walking dead çekiçli elemanı tekrardan geldi. terörist kabul ettikleri tipe ne yapmışlar ne etmişler ben anlamadım. istihbaratı bunlar vermiş de insanların ölmesine mi sebep olmuşlar? yardımcı pilot olan sert karı tipi istifa etti, alphas'tan abimiz yeni görev teklif etti ama kabul etmedi. bunların hikayesi zaten ayrı bir karın ağrısı.

.marslı salak askerimiz de kendi çapında saçmalamaya devam ediyor. yeni bir iş çıktı. kirli polis olan tipin evine ziyarete gitti. son iş falan filan diyecekler ama kesin biri ölecek. bu da böyle saçma bir muhabbet. iyi marslı olmaktan, mars hayallerine geçtiler. bu dünyayı dönüştürüyoruz ama yeni dünyalar bulundu, artık mars öldü diyorlar. adamlar böyle bir ihtimalin empatisini yapmışlar. komikler hakkaten. ulan elinde koca gezegen var zaten. çalışacaksa çalışır, diğer tarafa gitmek kolay mı? herkes bunun için para biriktiriyormuş da şuymuş buymuş. olmuyor da olmuyor işte.

--- spoiler ---