2 Ocak 2020

the man in the high castle s04e07:

No Masters But Ourselves

--- spoiler ---

.bu kadar ağırdan alan adamlar, şak diye amerikadan çıktı. japonlar iki bomba ile dize gelecek adamlar mıydı lan? zencilere bir zafer kazandıralım demişler, onu da korkak japonlar karşısında uygun bulmuşlar, pis amerikalılardan daha iyisini beklemezdik tabii.

.geçen bölüm yakalanan general kendini astı. bu durum karşısında tabii evladını da boşa feda etmiş oldu. kido ayak üstü kraliçeye mesajı verince, imparator da mekanı terk etme açıklaması yaptı. naziler de durumdan istifade edecek.

.helen denen salak karı kendi başına işler peşinde. nazilere sadık olduğunu ispat için bir tv programına çıktı. az daha beceremiyordu, john falan baya gerildi ama sonunda halletti. bir manası yoktu ama uzattılar işte.

.diğer tarafta juliana ve ekibi, helen'in asi kızını dinleyip sonuç çıkardılar, bir alışveriş merkezine gidecekmiş, juliana orada helen'e yaklaşıp mevzuyu toparlayacak. artık ne yapacaksa göreceğiz, ilginç olabilir.

.antikacı elemanı yine yakaladılar, salak dolabın içine mi ne saklanmış. öncesinde japon karı ile uzun uzun yaklaştılar, adamlar tam işi ilerletecekler, japon askerleri geldi. şaka gibiler. neyse ki kido bunun durumunun farkındaymış. başına bir hal gelmedi. tam bu eleman zencileri anlatırken, bombalar patladı. artık zaten gereksiz oldu. bir türlü ölmedi bu yavşak da...

.esas meseleyi atladılar, john alternatif evrendeki oğlu için ağır bir gözetleme işi yaptırıyor. savaşa karışmak niyetinde gibiler. amerikanın kolayca kazanacağı vietnam savaşı falan diyorlar, oradan john savaşlar irade ile kazanılır diyor. gönderme yapıyor da kendisinin iradesini kıran, büyük şişman bombalardı hocam. öyle sallıyorlar işte. bu hikayeye giremediler. salak zencilerin işleri yüzünden bu noktaya geldik, sanki zafer kazandılar, ne değişti anlamadım ben. japonlar çekilince naziler, bunlara özerklik tanıyacak sanki?

--- spoiler ---