3 Ocak 2020

Zombieland: Double Tap


haliyle ilk film daha komikti. bunda fazla giydirmeli yapmışlar, ona buna laf sokmuşlar, onlar da eğlenceli olmuş ama genel hikayesi fazla sallamasyon olmuş. komediden nasıl bir hikaye bekliyorsun denebilir ama en azından karakterlerin ortaya çıkışı kadar eğlenceli bir hikaye yazamamışlar. bir de madem yaptık, ikincisini de yapalım madem diyerek, yaptıkları ile de güya dalga geçmişler. zombi hikayesinde kafaya sıkıp ölmeme olayını getirmişler. artık o kadar kolay öldürüyorlar ki mevzu buna gitmiş ama yine de pek bir şey olmadı. daha çok eğlence bekliyorduk, onun yerine daha çok aksiyon ve boş muhabbet getirmişler. ne oluyor dersek zaten pek bir şey olmuyor.

--- spoiler ---

.bir de zaman olarak ilk filmden hemen sonra mı tasarlanmış? 10 sene geçmiş gibi değildi. mesela hala elektrik var, diyorlar ki barajlar çalışıyor, ulan iki gün bakım yapmasalar baraj maraj çalışmaz, saçmalamışlar. walking dead göndermesi de komik değildi. bunların gerçek olmayan zombi hikayesi de o kadar komik sayılmaz yani.

.ne oluyor dersek, bu arkadaşlar beyaz saraya yerleşiyorlar, milyon tane tarihi göndermeler, eğlencelerden sonra esas oğlan, esas kıza evlenme teklif ediyor. kız ürküyor, kız kardeşi ile birlikte kaçıyor. yolda pasifist, gitarist salağın teki ile karşılaşıyorlar, kız kardeşi ona güya aşık olup ablasını bırakıp gidiyor. ablası geri gelip, silah almaya çalışıyor ama bunlarla karşılaşıyor. derken birlikte kızı aramaya koyuluyorlar ve olaylar gelişiyor. bu yani.

.arada fazladan kızcağız, soğutucuda yaşayan tip komikti. alerji olmuş da boğazı şişmiş kusmuş, zombi oldu diye güya öldürülmüş gibi gösterdiler. onu da yediler yuttular. sonra palyaçolu dondurmacı arabası ile karşılaştılar. kızın tipler komikti ama yine de hikaye olarak olmadı.

.ilk elvis'in mekana geldiler, oradaki karı da daredevil falandan gördüğümüz hemşire karı, bizim woody abimiz ile yakınlaştılar, sonra bu tipler ile dalga geçmeli, çakma tipler geldi. zombilerin yeni modelleri ile kapışırken bunlar zombi oldu, bir de onlarla uğraştılar. gereksiz bir sürü aksiyondan sonra salak kız ve oğlanın babylon mudur nedir? öyle salak saçma bir yere gittiklerini öğrendiler. oraya vardıklarında silahları erittiklerini gördüler.

.silah kabul edilmiyormuş, zombi ülkesinde olaya bak sen, hadi diyelim kabul etmedin, niye eritiyorsun lan? eritecek enerjiyi nerden bulduklarını sormuyorum ama bu salaklar silahları vermek yerine dışarda bir yere koyamaz mıydı? walking dead'de benzeri olaylarda bu böyle yaşanmıştı. fazla sallamışlar. tamam komik olsun diye ama yine de olmamış işte.

.sonra woody abimiz mekandan ayrılırken, bu yeni model zombilerin mekana doğru geldiğini görür. hızla geri gelir, savunma planı yaparlar, aksiyonlar gelişir. zar zor hepsini öldürürler ve sonsuza kadar mutlu yaşarlar. 

.yılın zombi katili meselesi biraz komikti. son kısım murray amcamız ne alaka dedirtti? komik de gelmedi ama hasalığın ilk ortaya çıkışını gösterdiler. kedinin kusma taklidi yaparken zencinin teki zombiye dönüyor ama diğerleri de eş zamanlı zombi oluyor. tabii bunlardan böyle bir hikaye beklemiyoruz da yine de ne gerek var abi?

--- spoiler ---