30 Aralık 2019

the expanse s04e04:

Retrograde

--- spoiler ---

.işler iyice karman çorman oldu. bu sefer olaylar daha anlaşılır karışıyor ama mevcut bu yabancı gezegende neler olduğu hala çok karışık. miller denen arkadaş ne yaptı? bir dalı çektirdi gitti, şimdi ne açıklama var ne bir şey var. uzaylı kardeşler, gezegeni komple şekillendirmişler gibi. üç tane adanın ısısı artıyormuş, ne olacak bunlar? madem böyle bir manyaklık var, bu konuda insan arkadaşlar niye birbirlerini yiyorlar?

.mevzu yine dönüp dolaşıp ona gelecek gibi görünüyor. geçen bölümde şakkadanak adam öldüren tip, işlerine devam etti. mekiğinin düşmesine sebep olduğunu düşündüğü tipler, hakkaten suçluymuş. tabii bu sonucu değiştirmez diyorlar ama kadın bildiğin itiraf etti. naomi salağı bu konuda ne yapacak peki?

.kuşaklılar kendi içlerinde sıkıntılılar, bir tane aykırı bir tip, geçen sezon gördük mü bilmiyorum, naomi ile geçmişi varmış. hatta çocukları mı varmış? bir şeyler varmış. onu bile takip edememiş, onu yakaladılar. öldüreceklerdi ama akıllarını çeldi. iç gezegenlere karşı bu arkadaşlar birlik olacakmış da savaşacaklarmış da şuymuş buymuş. mevzu bundan ibaret. genel çerçeve bu, iyi güzel ama insanlık güneş sistemine yayılıp bu hale gelir diyorlarsa, bana saçma geliyor. herhalde defalarca bundan bahsettim. adamlar buna dönmekten sıkılmıyor.

.şimdi iç gezegenlilere güvenilmez, size nanik yaptığında ben burada olacağım falan diyor. hepsi birleşecek tekrar savaş çıkaracak, falan filan. marsın silahları da bunlara gidiyormuş. bizim marslı asker karısı, ilk iyi insan olmaya çalıştı. çalıştığı yerdeki amirine mevzuyu anlattı, o da ne güzel satışa geçelim, artıralım cukkaları dedi. yok efendim olmaz molmaz derken, evine polis geldi. iyi insan olmak için bu kadarmış diyerek, kirli polis ile işbirliği yapmaya karar verdi. bunu hikayesi ile genel hikayenin uzaktan yakından alakası yok. ne kadar ilgili olur, bu şekilde üç tane hikayesi var işte.

.naomi salağının durumu ortaya çıktı, uzaya çıktılar. holden yerde kaldı. milleti öldüren elemana bir tane fiske patlattı. dünyadan iranlı karının ona mesajı var, oralara gelemediler bile. fazla da bir rolü yoktu ama dünyanın siyasi iklimi karışık, bunlar uzaylılarla boğuşuyor bir de kuşaklılar var işte. marstaki durum zaten iyice alakasız, birleşebilir ama yine de çok fark etmez. adamlar sadece uzaylı yapmak istememiş. kendilerince haklı olabilirler.

--- spoiler ---