29 Aralık 2019

the man in the high castle s04e06:

All Serious Daring

--- spoiler ---

.şu sezonki en iyi bölüm sanırım. akış olarak biraz daha hızlanması lazım ama yine de güzel oldu. kido sonunda biraz adam oldu. başındaki pislik generali iki saniyede tevkif etti. tabii koskoca generalin daha korunaklı gezmesi lazım ama bakalım bu mevzuyu düzgün yere bağlamazlarsa saçma olacak.

.tabii kraliçeye karşı gelebiliyor adamlar, imparator ne yapabilir bu durumda? onu da bir ara göstermişlerdi ama tagomi'nin kanı yerde kalmamış oldu. en azından kido mevzuyu çözmüş, içerden adamı öldürmüşler. sanırım japonya'nın buralardan gitmesi için bir şeyler yapıyormuş. generaller de istemeyince mevzuyu hallettmişler. tagomiyi öldürmeseler iyidi, bir işler peşindeydi, nükleer savaşı da durdurmuştu zaten.

.yüksek şatodaki adam televizyondan gizli mesajlar göndermeye başlamış. bu arkadaşlar buna nasıl müsaade etmiş? juliana şifreyi çözdü, bir şeyler çıkarmaya başladı ama adama nasıl kendi sözlerini yazmasına müsaade etmişler o biraz saçma olmuş ama yine de güzel.

.esas olay john'un dramıydı. oğlu her evrende vatanına fazlasıyla bağlı bir mal arkadaşımız, kendini feda etmeye çok meraklı durumda. babası ile tartıştıktan sonra ertesi gün askeriyeye teslim oldu. gelip iki askerle kapıdan alıyormuş bunlar, bizdeki gibi değil demek.

.derken anasına sözler vererek evrenlerden ayrıldı. uzun bir iş gezisinde olacağını söyledi ve bunları düzelteceğini söyledi. nasıl düzeltecek arkadaş? onların evreninde tüm gücü eline geçirse bile yeterli olmaz. ne yapacak onu çok anlamadım. himmler falan var, adam ölürse zaten bunu yiyecekler. ölmese de ona karşı gelemez.

.sonuç olarak yüksek şatodaki adam ile kısa bir sohbet ardından bir yere varmadı muhabbet, bu evrendeki karısı ile biraz tartıştılar diyelim. karı buralardan sıkılmış durumda, john alternatif evrendekine çakınca biraz iyileşmiş durumda, salak kızları da onları uzaktan dinliyor. ufak kız desen svastika ile kafayı yemiş durumda. anası ile sohbetleri bir garipti.

--- spoiler ---