18 Aralık 2019

the man in the high castle s04e03:

The Box

--- spoiler ---

.biraz olaylar ilerlemişti ama izleyeli kaç gün oldu artık yazamıyorum. bıracağım bu blog olayını bak, çok ciddiyim. lan bunca sene dedim, neyse buraya yazmayayım bunları. 

.adamların süper konusu var ama hala ilerlemiyor. bir kere juliana salağını diğer evrene attılar, orada peşinde biri var gibiydi. kadın da john'u çağırdı ne diye çağırdı onu pek anlamadım, oğlu hakkında da konuştular, peşindeki tipler hakkında da konuştular. derken ayrıldılar ama arabada kızı az daha öldürüyorlardı. john kahraman gibi yetişti kurtardı ama kendisi telef oldu.

.adam öldürdükten sonra vay efendim bizim kumandanı öldürdük muamelesi yaptı ama diğer taraftan john bu evrene geçiş yapıp, işler çevirebilir. böyle olsun diye de pisi pisine öldürmüş gibiler, o yüzden de pek olmadı yani.

.kido oğlunu evlatlıktan attı. eleman barda olay çıkardı ama babasının hayatını da kurtarmış oldu. esasında bu olay olmasa belki daha önce fark edebilirlerdi. istihbarat gelince aşçılardan bir tanesini benzetti, hemen telsizle haber uçurdular ama ortalığı katıp karıştırdılar.

.beyazlar ve zenciler japonlara daldılar. böyle bir fantezi yapalım dediler. ortaya çıkınca zencilerin bir tarafı çekilin dedi. esaslı kadın gitti, kumandanın tekini öldürdü. bir iki adam öldü ama sonuçta baskını yaptılar, hepsini de güzelce öldürmüş oldular. kimler öldü bilmiyorum. ölen general tipi, tagominin ölümünü kapatmak isteyen tipti.

.işler bitip herkes yerine çekilince arabada şu salak adam ortaya çıktı. tarihi eserci arkadaş, japon aşığı tip, zencilere gitti. az daha boğazlanacaktı ama siz yanlış japon öldürüyorsunuz, onlar çekilme taraftarı, size hizmet edebilirim dedi ve orada bitti olaylar. çok da mühim şeyler değil. adamların paralel evren meselesine gelene kadar çok olaylar çıkaracaklr.

.john'un karısı mekana geldi, birlikte hareket edelim dedi. evlilikleri falan bitmiş. john ağır konuştu, böyle sıkıntılar da vardı işte ama bence boş hikayeler bunlar. paralel evrenleri tüketmemek için böyle yapıyorlar.

--- spoiler ---