14 Aralık 2019

supernatural s15e07:

Last Call

--- spoiler ---

.başıma bir şey gelmeyecekse yine beğenmedim. tamam eğlenceliler, tamam pek iyiler ama esas hikayede zaten bildiğimiz bir muhabbet devam etti. adamların tarzı bu, yine laf etmiyorum ama şimdi yine yoldan çıkmış bir avcı öyküsü dinledik.

.kendisi eskilerden bir tipmiş, nedense supernatural'dan değil de başka diziden hatırlıyorum. neyse adamı hatırlamadık, babası yani şimdilerin pislik negan'ı bu elemanı pek severmiş. eleman bir avında yaratığın tekini besleyince istediğini gerçekleştirdiğini fark etmiş ve yoldan çıkmış.

.yaratığı da şu balığı evinde besleyen salak karının filmindeki tip gibiydi. filmin adı neydi bakmaya üşendim ama bula bula bunu bulmuşlar, dean ile kısa bir süre kaldıktan sonra kafası koptu ve yere atıldı. ulan bu ne?

.sen koskoca avcıyı, kırılacak bir sandalyeye koyup niye başından ayrılırsın? güzelce bağlasana mesela? hadi kızları o sandalyaye bağladın da dean bağlanır mı? en büyük saçmalığı buydu. sonra silahlar konuştu, şudur budur derken yakın dövüşe geçtiler, şaka gibi çekmişler. sonunda da elemanı öldürdü ve bitti.

.esas olay sam'in içindeki ruha dalmak isteyen castiel'in az daha sam'i öldürecek olmasıydı. geçen bölümlerden rus tipi ile olayı çözelim demişler. allahın meleği çözemiyor ama rus geliyor çözüyor, çözmek için rüşvet istiyor, castiel önlemini almış, yakınları ile tehdit ediyor. bu eleman da kabak tadı verdi iyice.

.derken sam kurtuluyor, tanrının gücünü kaybettiğini ve ne düşündüğünü görüyorlar, artık tanrıyı yenebiliriz diyerekten de bölüm bitiriyorlar, aferin yenin tanrıyı da sonra ne olacak bu alemin hali?

.sam ile sağır kızcağız yakınlaşması da komik oldu artık. dean iması, tam yakınlaşacaklar castiel gelmesi... bu iki tipin de doğru düzgün sevgilisi olmadı, dean güya takılıyor gibi ama esas karakteri karı olmayan, hatta doğru düzgün karı olmayan bir dizi, o da ilginç yani.

--- spoiler ---