8 Aralık 2019

the man in the high castle s04e02:

Every Door Out...

--- spoiler ---

.adamlar biraz iyi bir şey yapmaya çalışıyor ama geri kalan kısımlar tamamen boş geçiyor. güya karakterlerin işlerine giriyorlar ama çok boş işler. küçük kızın dramı falan ne alaka mesela? ablasını ispiyonluyor da babası araya giriyor, bir yere de varmayacak. hadi vardı diyelim, bunların ikilemleri çok anlamsız oluyor.

.bir kere dizinin konusu çoklu evrenler muhabbeti. bunun hikayesini de geliştiriyorlar. adamlar geçişi bulmuş, diğer evrenlerden istihbarat topluyor, hatta nükleer programlarını sabote ediyorlar. böyle bir manyakça işe girişebilmişler ama hala içlerinde şöyle böyle mi diyecekler?

.bu john ne zaman uyanacak? hep uyanacak diye bekledik ama değişen bir şey yok. çoklu evrenleri görüp akıllanırlar zannettik ama adam kendi gücünü artırma peşinde, işi neyse onu yapıyor, fazlasına takılmıyor. beklentimiz büyüktü ama bir arpa boyu yol kat edilmemiş.

.müzayede gibi bir şey, antikacı eleman ve kraliçe olayı da çok geyikti, ne gerek vardı? üzerine çay seremonisi yaptılar, bu mudur yani? bu olay içinde saldırı düzenlenecek ama uzattıkça uzatılıyor.

.bizim wyatt mıdır nedir, o eleman zencileri ikna etti, hep birlikte bir saldırı düzenleyecekler, bunun karşılığında silah alacaklar, kido gözlerinin içine baktı ama bir türlü uyanamadı. sanki fark ediyor gibi göründü ama edemedi. domuzun içinde silah geçirmek nedir arkadaş? metal dedektörü yok mu bunlarda mesela?

.tüm esas olaylar sonraki bölüme kalmış oldu ama kim bilir onda da bir şey olmayabilir. küçük kız anasına zırlayabilir, diğerleri kendi aralarında takılabilir. kido'nun oğlu kendini asabilir, elemanın sıkıntısı neyse, çok gergin bir oğlan. babası geliyor güya güç veriyor ama bir işe yaradığı söylenemez.

.juliana salağının hikayesini bile ilerletemiyorlar, diğer evrenler ve nükleer programın başındaki elemanın kazasından mevzuyu anladı. evinin önündeki arabadan şüphelendi ama ışığı açıp kovalıyor. ulan görmek istiyorsan gizlice yaklaşsana. bu hızla yine ancak sezon sonuna bir şeyler olacak. o zamana kadar doldur gitsin. 

--- spoiler ---