18 Aralık 2019

the expanse s04e01:

New Terra

--- spoiler ---

.dizi bitse üzülmezdim, devam ettiğine sevinmedim. ne olduğunu hala anlamıyorum. anlamadan niye izliyoruz lan bunu? sezonların özetini yaptılar ama bence kendileri de anlamadı. protomolekül diye bir arkadaş vardı. bunun ne olduğunu zaten tam anlamadık, dünyaları yok eden bir şey mi nedir? bu arkadaş geçit gibi bir şey yaptıydı. stargate serisindei aletin devasa olanından bir şey.

.iyi güzel ama hikaye nerden nereye gidiyor orası belli değil. kuşaklı kardeşler vardı. şimdi bunlar vatan arıyormuş. hani siz uzaylı çocuğuydunuz? ne oldu? toprak bulunca üşüşmeye gittiler. geçidi koruyan tipleri atlatıp bir kaç tanesi geçmiş. içlerinden yine vikings dizisinde yeni topraklara gidip arıza çıkartan, lost girl dizisindeki kurt adam rolündeki tip vardı. yine aynı rolde, adamın tipi bu demek.

.holden salağı, zenci kız arkadaşı şu bu, diğer tipler, hepsi ayrı bir uyuz olmuş. zaman geçtikçe daha iyi görünmelerini beklersin ama tam tersi hepsi aşırı yaşlanmış. yani yaşlanmalarını beklersin ama diziyi izledikçe tipler oturur, karizmatik olur ya, olmamış.

.miller tipi vardı. deli olmadığını anlamıştı. diğerlerine söylemişti. holden dünyaya gelip anasıyla biraz sohbet ettikten sonra yeni dünyaya gitti. naomi salağı da dünyaya inmek için bir sürü ilaç aldı, yer çekimine maruz kalınca biraz sendeledi ama devam ettiler. dünyaya indiklerinde de olaylar hemen başladı. kuş sürüsü gibi metal parçacık sürüsü bunları buldu. bunlar da tam birbirlerini vurmak üzereydi.

.geri kalan hikaye bu gezegen üzerinde devam edecek galiba. adamlar büyük sahneler tasarlamış gibi göstermiş ama sanki diğer sezonlara göre daha yapaydı görüntüler. belki çok daha büyük açıdan aldıklarından dolayı böyle oldu.

.marslı kadın asker, askerlikten atılmış, kaynakçı olmuş. bunun hikayesini neresinden devam ettirecekler, göreceğiz bakalım. geriye de pek önemli hadise olmadı zaten. elli tane gizem yaratıp gram açıklama yapmayacaklar. kuşaklılar şimdi toprak derdinde, alpha diziyle tanıdığımız tip iç gezegenlilerin ayak işlerini yapıyor gibi, anlaşmaları böyleymiş. böyle bir milliyetçilik damarları var işte.

--- spoiler ---