11 Kasım 2019

the walking dead s10e04:

Silence the Whisperers

--- spoiler ---

.sağolsunlar yine bomboş bir bölüm yapmışlar. bu salak kızın dramı, alfa annesinin tehdidi falan filan derken aslında bir şey olmadı. bir de negan var o kadar niye kullanmıyoruz demiler. iki hikayeyi güya birleştirmişler. negan salağının kaçması da saçma, bu kadar karakterinin değişmesi ve kız yardım etmek için kendini feda etmesi de saçma.

.adam bir kere inanmıyordu bu işlere. sonra zaman geçince inanmış mı oldu? liderdi, psikopattı, insanların beyinlerini akıtır, sopası ile ilişkiye girerdi. şimdi bahçıvan oldu. sıkıntılı kıza yardım ediyor, ona yardım etmek için kazara insan öldürüyor. sonra pişman olmuyor, doğrusu bu diyor. daryl kabul ediyor ama bir şekilde kaçıyor. kimin kaçırdığı da belli değil ama niye kaçtı madem?

.diğerleri adamı öldürmek istiyordu, tam bir fikir birliği yoktu. daryl öldürülmemesi yönünde oy kullandı. rick'in hesabına bunları yapıyor gibiler ama cidden o kadar boş muhabbetler ki adamların resmen canları sıkılmış. gökten uydular düşüyor, bunlar kendi aralarında yine mallıklar yapıyor. bir de güya ortak düşmanları var.

.diğerleri bunları test ediyormuş. küçük ninja kız da bu olaylar karşısında annesiyle birlikte ninjacılık oynuyor. bu yüzden bile bir puanı hak ediyorlar. bu kızı silahlı ninja yapalım diye kim düşündüyse, onun kafasına iki tane patlatmak lazım.

.ulan el kadar kız kocaman zombileri öldürüyor, yanında da ninja annesi var. sonra birlikte olaylara giriyorlar. özel güçlü bir insan gibi tasarlıyorlar ama sanki ölümsüz anasını satayım, böyle bir salak mevzu başka dizide olsa millet götüyle güler, bu dizide normal karşılanıyor herhalde. aptal merhum abisini de unutmadık yani.

.bir de lezbiyen yerleştirmeler yapıyorlar, zorla konulmuş gibi. geçen sezonda gelen ekip, en çok zombi indirenler bunlar herhalde. karının derdi ne bilmiyorum, zombiler ortasında kararlari diğer lezbiyen sevgilisi verdi diye dert yanıyor. bunu da aşırı gereksiz bularak geçiyoruz.

.mevzu alfanın bunlara dalması ve kızının bu konudaki yapacakları ile ilgili olacak. michonne bunu görmüş, o yüzden daryl'e kızı mekanda tutması gerektiğini anlatıyor. bir taraftan iyi strateji ama nereye kadar? kızı halk sevmiyor diye olay çıkardılar ama üzerinden yıllar geçmiş. ulan bir olay çıkacaksa şimdiye kadar çıkardı. ne alaka yani?

--- spoiler ---