12 Kasım 2019

supernatural s15e04:

Atomic Monsters

--- spoiler ---

.iyi bir bölümden sonra standart vaka olaylarına geçmeyip, daha doğrusu geçer gibi yapıp mevzuyu derinleştirdiler. tabii bunu chuck'ın ilk yazar olduğu zamanların hikayesine benzeştirerek yaptılar ama yine de güzeldi. zaten en iyi bölümleri supernatural evreninin tanrının canı sıkılıp insanlar arasında kitap yazması ile oluştuğu bir evren gibi göstermeleri zamanlarında ortaya çıkmıştı.

.şimdi tanrı güçten düştüğü halde hikayeleri devam edebiliyor demek. bunu yapmak için en büyük fanını seçmiş. bunun sebebini değişik şekilde anlattılar ama o aileye niye bu kadar kötülük edebildi. bu nasıl tanrı? bu nasıl chuck insan üzülüyor. onu gerçek tanrıdan bile çok sevmiştik ulan!

.şu durumda kardeşleri öldürmeyi bile masaya yatırdıklarını söylüyorlar ki supernatural finalinde bunu insan istiyor. bir şekilde bunların mücadeleyi kaybetmeleri karamsar olurdu, güzel olurdu. hikayeler böyle bitmez diyorlar. bundan kaçamayan özgür bir yazar nasıl olacak peki?

.bölümün konusu hikaye olarak ortaya çıksın diye atılmış bir mevzu. standart vampir hikayesi. beyond dizisindeki salak aynı tipte, aynı oyunculukta bu bölümde ısırığını kontrol edemeyen vampir rolünde. ailesi de onu hayatta tutmaya çalışıyor. yaptığı kötülükleri kapatmaya çalışıyor. böyle bir hikaye yazmışlar.

.bizim dünya kurtarıcı kardeşler, olay var burada diyeyerek fbi kostümleri ile geliyor. mevzuyu çözüyor ama ailesinden şüpheleniyor. sonra velet olduğu ortaya çıkıyor. bu aşamada chuck'ın ilk yazdığı hikayeyi fan arkadaş beğenmiyor, ondan sonra oğlanın kafa kesilmesi ile son buluyor. normalde hatasını bilen vampirleri güya öldürmüyorlardı. bu bölümde winchester kardeşler nerdeyse figüran gibi yazılanı oynadılar.

.tabii bundan daha iyisi, kaderlerine karşı geliş geyikleri olması gerekir. bu dialogları da bir taraftan tanrı yazıyor. sam özgür olduğuna inanmıyor. dean bir ayağını diğerinin önüne atarsın hayat böyle ilerler diyor. et adamı, basit düşünceler. böyle işte.

.genel çerçeve olarak güzel ama bunu fazla karikatürize ediyor olabilirler. sonunda ne özgür, ne karamsar olamayacaklarına göre ne diyecekler ki? ilk sezonlarda arabanın ruhu kardeşleri kurtarmıştı. onun gibi bir sıçrama mı yapacaklar? tanrının derdi nedir? bunlar hep belirsiz mevzular. ölen ve giden karakterler zaten şimdilik gitti. bundan sonra tempo düşer diye tahmin ediyorum.

.bir de john wick güzellemesi ile başlattılar. sam rüya gördü, içine şeytan kaçıyor. dean yakın mesafe kafa sıkmalar ile düşmanları temizliyor ama en son sam dean'i öldürüyor. bu hikayeyi zaten yapmışlardı. o yüzden iki kardeş mümkünse birlikte ölsün.

--- spoiler ---