10 Kasım 2019

sesten müziğe e01:

Ses Nedir? 

--- spoiler ---

.kaç sene önce bir bölüm izlediydim. şimdi aklıma geldi tekrardan bakayım dedim. ilk bölüm baya sallamasyonmuş. daha sonra detaylı konulara gireceğiz, bu bölüm böyle oldu idare edin diyorlar ama arada seslerle ilgili test yaptıkları kısımlar, aptal belgesellerin yaptığı işlerden olmuş. tabii yine de merak uyandırıyor o ayrı.

.bölümde tek öğrendiğimiz müthiş bilgi. kısaltmaların özel isimler olduğunda büyük harfle yapılıyor olmasıymış. hz'deki h bundan dolayı büyükmüş. db'deki b de bundan dolayı büyükmüş. titreşim ve diğer muhabbetler zaten malum konulardı.

.ip atlayan kızlar örneği vermişler. boğaza karşı ip atlatıyorlar kızlara. daha iyi çekebilirlermiş. mekan iyimiş ama o kadar çekmişler. saniyedeki titreşim diyor. eyvallah da hani hızlandırın bir canlandırın, yok efendim bu böyle işte.

.uzay filmlerini bitirecek bir bilgi de verdiler. uzayda patlama sesi duyamazmışız da şuymuş buymuş. ulan geminin içinde patlaması sesi duymaz mısın? gemide bir şey olursa duyarsın işte. o kadarı ile yetin yani.

.bir de hava, katı ve su titreşim örnekleri vermişlerdi. onlar da zaten bilinen konular. tren rayları örneğini bile verdi. o yazık yani.

--- spoiler ---