9 Kasım 2019

preacher s04e05:

Bleak City 

--- spoiler ---

.komikliğini fazla kaçırmışlar. bir taraftan iç sıkıcı havası kayboldu derken işler yine sıkıntılı hale geldi. melek ile şeytan meselesi komikti. melek tiplemesi eleman zaten komik bir tip. birlikte zindandan kaçınca şeytan sevgilisi ile sevişip tekrar savaşmaya başlamışlar. neden efendinin bölgesini dağıttılar onu çok anlamadım. efendi de nerden çıktı. böyle hizmet sektöründeki tiplerin müslüman yapıyorlar. kasıt var mı bilmiyorum. allah ve yıldız savaşları komikliği yapalım demişler.

.isa komikliklerinde sınır tanımamışlar. isa ile kafa bulup tanrı babalarına laf etmeler. özgürce istediklerini yapma hayallerinden, banka soyma hayallerine geçmeler ve bunları beğenmemeler. ne kadar kötücül yaparlarsa yapsınlar isa'nın insancıl olduğunu da söylemeden edemiyorlar. adamların ötesi yok ama yine de seviyorlar be.

.kıymet senaryosunda hitler ile el sıkışmayıp sarılması da baya ağır olmuş. bunlara nasıl müsaade ediyorlar, adamlardaki düşünce özgürlüğüne şapka çıkartıyorum. 

.jesse ile aziz meselesi süper olacak gibi derken yakalandı. o pek olmadı. ilkin büzük suratın yardımı ile kaçtı. kekeme bir araba kiralamacısına gittiydi. iyilik olsun diye kekemesini geçirince aziz yetişti. halbuki gücünü de kullanmadan istediğini yaptırmıştı. ulan kullanma işte, resmen bağımlılık yapıyor.

.tanrı ile mevzularını nasıl halledecekler? azizle ortak mı olacaklar? adam yok edilemez bir insan evladı. inşaat sahasında tuzak hazırlayıp güya büzük suratı elinden kurtarmıştı. büzük surat samimi bir özür de yeterli diyordu. cidden samimi bir şekilde özür de diledi ama bu yetmez diyerek adamı vurdu. şu vakte kadar azizle takılması üzerinde kötü bir etkiye sebep olmuş diyelim. jesse de durumu beklemiyordu. arabadan sürünerek uzaklaşırken, aziz geldi. bölüm de orada bitti. buradan zor kıvırırlar ya bakalım artık.

.cass ve tulip olayı karın ağrısı olacak. tulip jesse'yi kurtarmaya gitmeyecekti. cass iyi bir arkadaş olarak gitmekte ısrar etti ve sonunda birlikte gidecek oldular ama bu arada jesse zaten yakalandı. biraz saçma oldu yani. tulip isa ile takılırken, cass çekip gidebilirdi. muhtemelen meleğin tavsiyesini dinlemek derken, birlikte takılmak için böyle bir plan yapmış olabilir diyoruz. zaten bunları birlikte göstermişlerdi. buradan oraya nasıl geçecekler kim bilir.

--- spoiler ---