9 Kasım 2019

castle rock s02e03:

Ties That Bind

--- spoiler ---

.olaylar çok dağıldı. yeni bir tür insanlığı ele geçiriyormuş gibi anlatmaya başladılar. cadılar falan olması gerek. ace denen tip, ağzını yüzünü,boğazını düzeltmiş gelmiş. pop ile konuşuyor. anılarına falan sahip gibi ya da oyun oynuyor. ne yaptığını anlamıyoruz.

.o evde insan toparlıyor gibiler. heroes tiplemesini de polis olarak aldı. zenciyi aldıydı, emlakçı karıyı doğurgan mısın diyerek aldı. ne yapıyorlar ki bunlar? mevzu o kadar da iyi bir yere bağlanmayacak gibi duruyor.

.diğer tarafta deli karı, deliliğinin açıklamasını bile yapamadan kızı tarafından uyuşturuldu. acil durum senaryosu olarak bunu yapmış. acil durum değildi, niye böyle yaptın dedi ama kıza dinletemedi. zaten eleman yaşıyor diye ortaya çıkınca tam bir deli muamelesi gördü. ace insanlara göründükten sonra olayın renginin değişmesi uzun zaman alacak gibi. gerçeği bir tek deli karı bilecek ama kimseye anlatamayacak.

.kızı da inanmadı, ilaçlarını almadığını görünce işler iyice karıştı. tam o sırada kapı çaldı. kadın iyice delirdi. zaten bardağı başı ile kırıp ipleri kesmeyi kafaya koymuştu. tam bunu yaptığı sırada iyice çılgına döndü. kapıda gelenin kötü olduğunu düşündü ama çok düşünceli doktor abdi'nin kardeşi gelmişmiş. o sıra annesi kanlar içinde kaldı. her tarafını keserek tek elini açtı. sonra kızı engel olmaya çalışırken kızını yaraladı. kız kaçtı. annesi diğer ipi de kesip koştu ama yakalayamadı. kız tabii ki diğer kıza koştu. onların geyiği de çok kötü yani.

.göle möle gittiler, biraz kafalar güzelleşmiş de şöyle böyle olmuş. küfürler ettiler. çok aykırı gençler bunlar. gölden ses geliyor, ilk hata falan zannettim, daha önce bu muhabbet geçmiş miydi? bir taraftan böyle şeyler tanıdık gelince bir garip oluyorum yani. derken kürek ellerinden düştü, kız göle atladı ama hasta olmadı. böyle bir hikaye işte.

.pop desen kriz geçirmiş. abdi onu hastaneye yetiştirdi. köpek az daha ağzını burnunu parçalayacaktı. köpekten kurtuldu ama onu orada unutmasın. ace zaten köpeğini çoktan unuttu. köpekle bir araya gelince köpek buna hırlar ve durumu anlarlar. böyle bir sahne yaşanabilir. 

.deli kadının dramları ağırdı, daha da ağırlaşacak gibi görünüyor. önce ilaçtan şüphelendi. gördüklerini gerçek kabul etmedi ama bakalım nereye bağlayacaklar. adamı gömdüğü yere gitmesi falan komikti. onu da çok anlamadım. yerin dibine inmişlerdi. eski bir kabire düşmüşlerdi. adamı oradan çıkarıp nasıl gömdü arkadaş? 

--- spoiler ---