6 Kasım 2019

supernatural s15e03:

The Rupture

--- spoiler ---

.baktılar mevzular sıkıcı gidiyor. bir sürü karakter öldürelim dediler. pek hüzünlüydü. uzun zamandır da dizidelerdi. rowena falan kendini feda edecek kadın mıydı? onu da büyünün gücüne inanç için kendimi feda ederime getirdiler. oğluşu için bile böyle şeyler yapmazdı. yazık ettiler. komikli bir yapısı vardı. şimdi dünyayı kurtarmak için kendini feda etmiş oldu. 

.ketch denen tip de yavşağın tekiydi. bir sürü karın ağrısı yarattıydı ama şimdi pisipisine öldü gitti. bu salak yeni şeytanın peşinde dişi bir şeytan vardı. dişi dediysem adı da dişil, girdiği beden de dişi. hastanede ketch'i yakaladı. elemanı sordu. arkadaşlarını korumak için söylemedi. ciğerini söktü ve öldü. telefonundan da arkadaşlarının nerde olduğu ve hatta planlarını öğrendi.

.meğer bu yeni sevimli şeytan, meğer cehenneme hükmetme yanında dünyalara da hükmedecekmiş. nihai planı oymuş. kaçan ruhları ve diğerlerini içinde toplayacak bir alet varmış. tanrının kız kardeşinin özel aleti imiş. cehennemde her yer açılınca, onu da almaya bir melekle gitmesi gerekiyormuş. üzerinde enokian mıdır nedir? o dilde bir şarkı varmış. cass'e onu söylettiler. ta nerelere kadar kimsenin farkında olmadı. aleti aldı, ruhları içine toplarken de cass elemanı öldürdü. oyuncusunu da böylece diziden çıkarmış oldular. arada haylet mayalet ile görünmezse ki öyle bir şey olmaması gerek. özel bir yerlere gitmiş olması lazım. üç tane esas oyuncuyu böylece diziden çıkarmış oldular. hayırlısı diyelim.

.kaldı yine bizim sıkıntılı kardeşler. cass ile dean bozuştular. senin olduğu her yerde sıkıntı var diyor ki adam haklı. cass iki eli ile bir dünyayı doğrultamadı. arada kafayı yedi. beceriksiz bir melek. zaten güçleri de tükeniyormuş. uzun zamandır tükeniyor herhalde. meleklik namına doğru düzgün gücü kalmadı, şaka gibi yaptılar.

.en son planları bozdu diye rowena ölmek zorunda kaldı. o yüzden cass suçlu oldu ve işler bu hale geldi. sam ile rowena sahnesi dokunaklıydı. kadın kendisini öldürttü falan filan de baştan beri nereye geldiler. bu sam elemanının yüksek doz mimikleri bu sefer meyvesini verdi. bıçak darbelerini kaşı ve gözü ile halletmiş oldu. hem de yapamam edemem derken bu işi yapmış oldular.

.tanrının açtığı bu kıyameti, üç oyuncuyu feda ederek engellemiş oldular. sezonun üçüncü bölümü, diğer bölümlerde de standart vaka incelemeleri yapıp arada tanrıyı gösterip, omuzdaki yaralara bakıp, sezon sonuna bir tanrı ile kapışma olacaktır diye tahmin ediyoruz.

--- spoiler ---