5 Kasım 2019

preacher s04e03:

Deviant

--- spoiler ---

.komikliği artıralım demişler ama bu jesse'nin umursamaz durumları bana fenalık veriyor. neyin  var birader? tanrıyı bulup konuşacakmış, evrendeki en üstün güce sahipmiş, falanmış filanmış. tanrıda da geçecek mi bu güç? oraya gidecek mi mesele? mevzu nedir?

.bu bölüm geçen bölümde yaşanan hadiseleri biraz açıklamış oldular. çocuğu uzaktan görmüşlerdi, mekana girip, onbeş kişiye saldırmış. derken silah ateşlenmiş ve çocuk ölmüş. adam ne yapsa olmuyor. bu sefer genesis de kullanılmadı. yani kendisinde bir sıkıntı var. neden işleri  yolunda gitmiyor. neden elini attığı geberip gidiyor, onu anlamak mümkün değil.

.cass olayının bokunu çıkardılar. sünnet derisi ve yenilenme olayına krem yapmışlar. böyle söylentiler falan oluyordu, ona gönderme yapmışlar herhalde. adamı makineye bağlayıp aletini falan kesiyorlar. durum bundan ibaret. işkence de öyle devam ediyor. komik değil artık.

.birlikte hapsedildikleri melekle muhabbetler ve biraz geçmiş hikayesi de kaktıralım demişler. geçmişi de saçmaydı. gerek de yoktu hikayesine. vampir olması da resmen rastgele olmuş. irlanda savaş alanlarında arkadaşını bırakıp geri kaçarken, bataklığa saplanmış. bataklıkta da bir tane vampir kardeş varmış, bunu vampir etmiş. durum bundan ibaret.

.tulip meselesi de aynı yerde duruyor. doktor ile biraz tartıştı, sonra hepsini dövmeye kalktı. sonra psikolojik test uygulandı ama saldı. psikopat çıkınca rahatladı resmen. normal olanlar oldu, fazlası olmadı. tulip de koşup cass'e gitti ama onu da başka yere mi ne naklediyorlardı. elinde de meleğin tüyü vardı. onunla ne yapacaksa artık. adam resmen bunalımda. cass ile tulip takılmaya başlayacak gibi gösterdiler, bütün sezon bu hikaye sürecek demek.

.bölümün fazladan kısmı güzeldi. katillerin azizi ve büzük suratın hikayesine geldiler. onlar da niye yayan arıyor değil mi? genesis'i kullanınca haberi oluyordu. arada bir yemek yediler. tuvalette delik muhabbeti komikti. ahlak polisi diye bir şey var mı? niye elemanı şak diye aldılar götürdüler, onu pek anlamadım. abimiz neyse ki beynini patlatıp olayı halleti.

.jesse de hitlerle biraz kendini beğenmiş konuşup, uçağa bindiydi. uçağı da düşmek üzere iken bölümü bitirdiler. o kadar gücü de olsa ölüp gidecek mi yani? şu gücü gelsin de dizi açılır dediydik ama açılmaktan ziyade depresifliği arttı. o da ilginç yani.

--- spoiler ---