7 Kasım 2019

preacher s04e04:

Search and Rescue

--- spoiler ---

.tanrı muhabbetini bir yere bağlamak için bu kadar beklemeleri garip. şimdi bu genesis denen güç ne işe yarıyor tam olarak. sen tanrı mısın? tarzında bir gönderme ile devam ettirdiler. tanrı ile karşı karşıya gelse genesis işe yarayacak mı? ölen adama yaşa dedi ama işe yaramadı.

.acılarını almak için acıyı dindirdi ama bu sefer köpek balığı kolunu kopartmış farkında değil. ulan hadi acıyı hissetmiyor farkında değil, korkusunu da mı aldı. aşağıda köpek balığı dolanırken, niye elini soktun arkadaş. ateş değil ki bu fark etmeden yansın.

.jesse'nin mevzu böyleydi. uçak düştü ama hayatta kaldılar. bunu mucize olarak kabul ettiler. kaptan ile birlikte güya denizin ortasında ki çekememişler ama komiklik olmuş işte, bir mücadele verdiler. önce güneş, sonra rüzgar, sonra kaptanın ölümü ve olayların bitişi.

.adama pantolon giydirmedi diye bacakları yandı, acısını aldı diye kolu koptu. adamı beter şekilde öldürdü. defin işleminden sonra da köpek balıklarına yem oldu. sahilden de uzak değilmiş, o da şaka herhalde.

.tamam hepsi iyi güzel, güldük eğlendik ama jesse'ye gram güneş dokunmamışken bu adam nasıl iki saniyede bu kadar kızardı bozardı, ne oldu? orasını da anlamadık. iyi bir tip getirip, dram yaratalım demişler.

.cass da ne yaptığının farkında değil. melek tüyü ile kaçtı ama tam kaçamadı. tulip ile karşılaşınca keyfi yerine geldi. işkence yapan elemanı tüfeğe oturtarak öldürdü. bu kadar iyise niye bu kadar işkence çekti diye sormak lazım.

.isa mesih kardeşimizin normal halini de getirdiler. o da kafa bir insanmış. tulip uşak olarak ona hizmet edecekti. banyodan sonra etkilendi. herr starr araya girince az daha tanıyacaktı ama zaten tanıması gerekirdi. olaylar çıkmasın diye isa araya girdi. cass'i kaçırmak için yardım etmek istedi ama beceremedi. derken cass melekle kaçmış oldu. tulip de bunu görünce çıkıp buluşacaklar herhalde. boşuna mekanda olay çıkarmış oldular. kendi başına kaçabilirmiş. tulip'e bir şey olmasın diye her tarafını parçalayıp kaçtı. meleği de öldürünce yenileniyormuş herhalde.

.isa cennetin temsilcisi, hitler cehennemin temsilcisi, görüşmeler masada'da yapılıyor. kutsal babamız da bunların sorumlusu. genç tip bu güce vurgu yapınca elemanın tipi iyidi. tipi kaydırdı diye çok üzülüyor. kulağı çürüyüp düştü. iğrençlikte sınır tanımıyorlar.

.katillerin azizi ve büzük suratın maceraları biraz abartıya kaçtı. okyanus sınırına gelince adam silahı kızdırdı, yere ateş etti ve dünyanın içini delip, elemanla birlikte içinden geçtiler. bu ne lan? 

--- spoiler ---