4 Ekim 2019

jessica jones s03e07:

A.K.A The Double Half-Wappinger

--- spoiler ---

.olaylar karman çorman oldu. aptal avukat hanım firmasını kurtarmak için süper kahraman karşıtı tipi savunmayı seçti. sabahına çıkardılar. bu tipler başında beklerken, basına işaret etti. hepsi başına üşüştü. neymiş efendim süper kahramanlarmış da şöyleymiş böyleymiş. sanki kasten yakalanmış da bunlara savaş açmış gibi. en azından böyle yapsalar bir manası olurdu.

.elemanın bir açığını yakalamak için ilk öldürdüğü insana gittiler. abisi traktör devrilmiş ölmüş. oradan bir şey çıkarmaya çalıştılar ama mevzu o değilmiş. poliş şefi kadınla atıştıydı, sonra kadın buna iyi günler diledi. niye böyle bir muhabbet çevirdiler pek anlamadım. jessica da arkasından salak salak baktı.

.derken kayıp güreşçi çocuğun cesedini buldu. bu kadar kolay olması da saçmaydı. acılı aile, annesi polisi aradı. bunlar eşliğinde bir tane fotoğraftan, göndermeli bir sözden, yapılmış bir kamelya mıdır, nedir onu kaldırdı. altındaki toprağı yumrukladı ve şakkadanak buldu. eh uzatmamaları iyi de bir yere kadar işte.

.ilk öldürdüğü insanda dna olacak diye umut ettiler ama bunca seneden sonra dna falan yok derlerse şaka gibi olacak. o yüzden bir yere gittiği yok dizinin. kalan bölümlerde de bunlarla uğraştıracaklar.

.hukuk firması geyikleri de uzun sürüyor. aptal kadın bu adamı savunmaya geçtiğinde malcolm da odaya daldı. mevzuyu yokuşa sürmeye çalışıyor güya ama beceremedi. adamı takip ediyor ama oradan baksan ne olur bakmasan ne olur?

.sonra jessica geldi, eleman bunu gördü. güreşe tutuştular. bu neydi şimdi? adamı yerden yere vurdu. kameralar da kaydetti. internette gördüysen gerçektir diye söylüyorlar, protestleri de bu kadar işte.

.trish ile muhabbetler bayık geçiyor. trish de kendini bir muhabire gösterdi. yeni kahraman olarak kendisi piyasaya çıkıyor. onunda olayı saçma.

.esas olay trish'in kim olduğunu malcolm'un bildiği ortaya çıktı. sevgilisi bunun kaydını gördü. sevgilisini falan da aldattıydı. onun muhabbeti ile gereksiz bir olaylar silsilesine gireriz.

--- spoiler ---