3 Ekim 2019

jessica jones s03e06:

A.K.A Sorry Face

--- spoiler ---

.yine bir bölümden sonra yazmadım. iki bölüm izleyip yazınca sonraki bölüme de spoiler kaçabiliyor. he zaten kimsenin umrunda değil ama yine de belirteyim dedim. zaten tüm sezona spoiler versem ne olur. salak saçma bir dizi.

.özel güçlü elemanlardan sonra toparlayacaklar gibi geldiydi ama saçmalamaya devam ediyorlar. trish denen, en son tedavi medaviden sonra özel güç kazanmış. ne özel gücü var onu anlamıyoruz hala. tepelerden atlayabiliyor. binadan atlayınca sıkıntı yaşamıyor. madem öyle niye antreman yaptı o kadar?

.esas kötümüz bir seri katil. standart şeklinde özel güçlüler ile normal insanlar arası bir olay çıkarma peşinde. ben çok çalıştım da, siz çalışmadınız da, hak etmiyorsunuz da, muhabbetler bunlar. bin kere yapılmış bir şey.

.önceki bölümde eleman kaçırıldıydı. bu bölümde elemanı öldürmeden önce bulabildiler. onu da bir tane restorantta adamın tekine yavşayıp fotoğrafını çekince bulabilmiş oldular. adamı öldürmeden bırakmış. öldürdükleri arasına fotoğrafını koymuş. ne lan bu? hani süper zeka? hani dikkatlilik?

.geçtik onları, bir de aşçının eski mekana götürmüş. onun ipucunu elemandan aldıydı ama yine de olmadı işte. bu elemana da beni nasıl yakaladın falan diye sorarken, yaklaştıkça kafasının ağrıdığını fark etti. gözleri falan kanamaya başladı. sonra anlattı mevzuyu. esasında bu sahneler iyidi.

.trish ile birlikte mekana girdiler. tek başına da tam dövemedi yani. öyle bir salakça mevzu işte. ikisi birlikte elemanı dövüp yakaladılar. polisler geldi, gözaltına alındı. tam her şey bitti derken esas olay bundan sonra başladılar. jessica'nın tanıklığını dinlemiyorlarmış. bulunan ceset parçalarında dna yokmuş. sabahına salınacakmış. mevzu bu yani.

.tek seçenek, diğer elemanın tanık olmasıydı. o şantajcı bir insan olduğundan bir sene yatması gerekir dediler. içerde dayanamaz diye seri katilciyi bırakmış oldular. mevzu bundan ibaret. bitti gitti işte böylece.

--- spoiler ---