2 Ekim 2019

jessica jones s03e05:

A.K.A I Wish

--- spoiler ---

.daha önce bunu belirttim sanki ama yine söylemem gerek. bu karı demire yumruk atıp sıyrıkla kurtuluyor ama bıçakla kesilebiliyor. eti kemiği gücüne özel değilse zaten örneğin arabayı kaldırırken kemikleri kırılması lazım, eti ezilmesi lazım. bıçaklanması falan biraz salakça geliyor hala.

.her neyse dalak konusu şimdilik bıraktılar. bir tane seri katil buldular. ikisi birlikte onla savaşıyor ama çok aşırı zeki dedikleri seri katil, kurbanlarının fotoğraflarına bakarken perdeyi açık bırakıyor. ha bunların hepsini tasarlamış olsa bile saçma, niye bu kadar uğraşsın ki?

.jessica ve trish mevzuyu anlıyor. kurbanlarını kesip parçaladığı poşetlere gönderme bir tanesini pencereden atıyor. o da hemen cesetlerin yerini gösteriyor. ne kadar da zeki ama neyse ki bir tuzak kurmuş. tuzak olacağı zaten belli. jessica içeri niye giriyor? zaten tekin bir yer olmadığı belli. kokudan zaten yanaşamaması lazım, hepsini geçtim. hadi gördün, niye dolanıyorsun arkadaş. canlı mı bulacaksın?

.aptalca şekilde tankerde kalıyor. zehirli gazlar da düzeneğe eklenmiş. trish dışarda bunu kurtarabilir ama katil de kaçabilir. muhabbete gel. aşırı saçma. hadi diyelim kaçabilir tamam, jessica diğer tarafta. madem yakalamayacaksın, ne diye kendini gösteriyorsun. mevzu kendisini göstermemekti. sürpriz unsuruydu. onu da bozuyor, hayatını da tehlikeye atıyor. böylece bitiyor. bu karı binanın tepesinden mi atladı bu arada? süper gücü var mı yok mu?

.bölüm sonunda yeni gelen iyi insan dedektörünü paketliyor. en fazla bu biraz iyi oldu diyelim. ikisi birlikte elemanı kurtarmaya çalışabilir. eleman ölse daha da iyi olabilir. onun da kız kardeşi varmış da şöyleymiş böyleymiş. ne alakaysa bu katille bir muhabbete giriyor. onu da anlamadım. en azından şöyle anladım. bu elemanı zaten öldürmeye çalışıyordu. jessica kendisini buldu. o da kız kardeşini tehdit etti.

.kız kardeş salağını, malcolm malının yanına getirdiler. eleman onu da koruyamadı. zaten kötü insanmış. o da belli oldu.

.diğer tarafta avukat hanımlar, ortalığın anasını ağlattı. suçladığı adam intihar etti. karı kaçtı gitti. intihar videosunda bir sürü laf yedi. baya saçma oldu yani.

--- spoiler ---